Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цветето на страстта дарява умиротворение – пасифлора

Ако след стреса на деня главата ви се пръска и все още се въртите в леглото, само пасифлора – цветето на страстта, ще ви помогне умиротворени да заспите

Ако имате нужда от спокоен и дълбок сън, без страничните ефекти на синтетичните успокоителни медикаменти, тогава може би е време да опитате чудната билка, известна като цветето на страстта – пасифлора. Растението е познато и у нас като декоративна лиана с чудно красиви цветове, а също и със своите плодове – маракуя.

Пасифлора - цветето на страстта
Пасифлора – цветето на страстта

В над 100-годишни изследвания върху лечебните свойства на растението е доказано безспорно наличието на мощни активни вещества: флавоноиди и алкалоиди, гликозиди, аминокиселини, смолисти вещества, етерични масла и голямо количество калций.

Както индианските лечители в продължение на стотици години и днес фитотерапевтите препоръчват пасифлора при безсъние, нервно напрежение и стрес, за облекчаване на болки при невралгия. Действа добре и при високо кръвно, ускорен пулс, невротични състояния при менопауза, успокоява кашлицата

За чай се ползват изсушените листа и стъбла. Дневната доза е между 4 и 8 грама, от които се приготвя запарка за 3 – 4 чаши.Пасифлора - цветето на страстта

ВАЖНО: Пасифлората не се препоръчва при проблеми с бъбреците, а в комбинация с успокояващи медикаменти, може да засили техния ефект и да забави реакциите при шофиране.

Растението вече се включва от лекарите и в модерните терапевтични схеми за лечение на депресия, тревожност и безсъние. В някои случаи билката пасифлора дава възможност да се избегне напълно употребата на синтетични сънотворни и транквиланти, известни с нежеланите си странични ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *