Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вегетарианската диета спасява от диабет

Вегетарианската диета е в състояние да ни спаси от диабет. Това твърдят учени от университета “Вашингтон” след пространно проучване.

diabetyt-se-lekuva-s-otkazvane-ot-mesoto_5350Американските учени доказват, че диетата е равностойна на лекарствени въздействия, коментират от medikforum.ru. Вегетарианската и веганската диети съществено подобряват показателите на кръвната захар, твърдят учените. Отказът от животински мазнини в менюто повишава чувствителността към инсулина и към намаляването на хемоглобина. Този ефект е аналогичен на резултатите, които могат да се постигнат с лекарства за овладяването на диабет от втори тип.

Авторите на изследването са убедени, че преходът към растителна храна помага не просто да се стабилизира състоянието, а изобщо да се премахнат проявите на диабета от втори тип. На първо място – растителните храни смъкват стойностите на протеина HbA1c в кръвта на диабетиците. Високите стойности на този протеин означават по-голяма опасност от усложнения, свързани с диабета – такива са увреждания на нервите, сърдечни заболявания и проблеми със зрението.

Изследването показва всъщност, че веганската или вегетарианската диети намаляват стойностите на въпросния белтък значително по-ефективно от хапчетата. Растителната диета доказано подобрява стойностите на кръвната захар, теглото, показателите на артериалното налягане и холестерина. Хубаво е и това, че прилагането на веганска диета в лечението на диабет няма странични ефекти, за разлика от лечението с медикаменти.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *