ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изберете най-здравословния хранителен продукт по неговия цвят!

Загледайте се на пазара – яркочервено, соч­но зелено, слънчево жълто. Плодовете и зеленчуците греят в най-различни цветове, просто не можеш да им устоиш. Ала външният вид ни казва много и за стойността на един или друг хранителен продукт.

шоколад, ябълки, вино, яйца, цвят

Яйца – бели или кафяви?

Съдържат витамин В12, D и К и доставят протеини, които тялото оползотворява почти напълно, например за обра­зуване на мускулни клетки и вещества-трансмитери.

Резултатът – равен! По­вечето от нас предпочитат кафявите яйца, но цветът на черупката не играе роля за здравето. Важните вещества са вътре, и то преди всичко в жълтъка.

Грозде – бяло или черно?

Дали бяло, или черно – ку­пувайте биогрозде, без пес­тициди. Съдържа витамин В, укрепващ нервите, калий, регулиращ пулса, калций, заз­дравяващ костите, зъбите, кожата. Доставя и желязо, добро за образу­ването на кръвта и снабдяването с кислород, премах­ва умората.

Черното печели! Това грозде има допълнител­но предимство – ресвератрол, силен антиоксидант, улавящ вредните свободни радикали. Действа против стареенето на клетките, против рак, като за­щита на сърцето и съдовете

Шоколад – светъл или черен?

Съдържа мазнини и захар -ясно, че не трябва да се прека­лява с него. Но се препоръчва по един на седмица, защото съдържа какао. А то снабдява с полифеноли. Тези вещества пречат на стареенето на клет­ките и понижават риска от рак.

Черното печели! Колкото по-тъмен е шоколадът, тол­кова повече какао съдържа. Най-добри са тези с какао над 70%.

Вино – червено или бяло?

Алкохолът, приеман с мярка, има известно здравословно действие. Жените могат да пият по една чаша вино на ден. Бялото вино съдържа ня­кои вещества, защитаващи сърцето и съдовете.

Червеното печели! То е по-добро. Съдържа ресвератрол плюс концентрирани полифе­ноли. Те се допълват и пред­пазват особено ефикасно от запушване на артериите, ин­фаркт и рак.

Ябълки – зелени или червени?

Може би най-любимият ни плод съдържа повече от 80 полезни вещества. По отно­шение на баластните вещества няма разлика между червени­те и зелените ябълки. И двете са добри за храносмилането и действат против вредния холестерол в кръвта.

Червеното печели! Черве­ните ябълки съдържат повече антоциани, които оцветяват ябълките и пазят от запушва­не на артериите. Съвет – яжте ябълките с корите.

 

 

 

СУПЕР КАЛЦИЙ ОТ ЧЕРВЕНИ КОРАЛОВИ ВОДОРАСЛИ

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *