ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 супер ефективни хитрини за предпазване от лошия холестерол

Никога не е късно да си създадем добри жи­тейски навици. Нека започнем веднага, за да нямаме проблеми с нат­рупването на мастни плаки по кръвоносните съдове.

holesterol, холестерол
1. Избягваме продуктите, богати на холестерол
Не трябва да се прекалява с маслото, жълтъка на яйцето, карантиите, колбасите и сире­ната. Съчетаването на тези про­дукти при едно и също хранене е още по-опасно за нивото на холестерола.

2. Разпределяме баланси­рано мазнините
Важното е не напълно да се от­странят мазнините от менюто ни, а да бъдат в намалено коли­чество и разумно разпределени не само в рамките на деня, но и през седмицата.

3. Четем етикетите
Това е единственият начин да открием скритите мазнини в готовите продукти – общото количество липиди, насите­ните мастни киселини, както и трансмастните киселини.

4. Движим се
Физическата активност влияе благотворно и по отношение на холестерола. Достатъчно е всеки ден да крачим бързо в продъл­жение на 30 минути.

5. Запазваме душевно спе­ше
Стресът увеличава риска от ус­коряване на сърдечния ритъм, нарушава доброто функцио­ниране на имунната система, благоприятства възпалителните процеси и води до високи стой­ности на холестерола в кръвта.

6. Ядем плодове u зеленчуци
Холестеролът е животинска молекула. Нито един растителен продукт не го доставя на орга­низма, дори да съдържа много мазнини, какъвто е случаят с авокадото.

7. Разнообразяваме мес­ните продукти
Не е добре да се яде само говеждо или телешко За предпочитане е да разноо­бразяваме месните продукти и да избираме по-диетичните парчета. Пилешкото и заеш­кото не трябва да бъдат пре­небрегвани.

8. Не забравяме рибата
Тя е богата на здравословни­те мазнини омега 3 и е редно да присъства два-три пъти в седмичното меню

9. Готвим с разбиране
Много благоприятен ефект върху артериите има заме­нянето на слънчогледовото олио с комбинация от зехтин и рапично масло. Задуша­ването в масло пък може да бъде премахнато за сметка на готвенето на пара или на фурна в пергамент.

10. Редовно изследваме нивото си на холестерол
Ритъмът на изследвания­та зависи от наличието на рискови фактори като на­преднала възраст, свръхтегло, високо кръвно налягане, диабет, семейно предразпо­ложение и др.

 

ОМЕГА-7 МАСЛО ОТ ОБЛЕПИХА

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *