Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са полезните качества на крушите?

Диетолозите рядко говорят за ползата от крушите; напоследък обаче вниманието им е привлечено от тези интересни плодове.

kruКрушите съдържат много антиоксиданти, флавоноиди и фибри. В тях няма мазнини, холестерин и калориите им обикновено са малко, описват от meddaily.ru с позоваване на Medical News Today. При такава характеристика ясно се вижда, че крушите са в състояние да съдействат за намаляване на теглото. Те редуцират риска от рак, хипертония, диабет и сърдечни заболявания – разбира се не самостоятелно, а като част от балансираното хранене. Една средно голяма круша – 178 грама, има 101 калории, 27 г въглехидрати и един грам протеини. Тя е в състояние да осигури 12% от дневната потребност от витамин С, 10% – от витамин К и 6% от нормата на калий. В този прелюбопитен плод има още калций, желязо, магнезий, рибофлавин, витамин В6 и фолиева киселина. Съдържа също каротиноиди, флавоноиди и антоциани – компоненти, гарантиращи антиоксидантната защита.

Още нещо важно: крушата е богата на фибри и това я прави способна да подобрява храносмилането. Блокира възпалителните процеси, модулира имунния отговор и намалява теглото, тъй като похапването на круши засища за дълго време и позволява ефикасен контрол върху апетита. Фибрите освен това подобряват кондицията на сърдечно-съдовата система. Както вече отбелязахме, крушата е богата на целулоза, а чрез нея се намаляват стойностите на холестерина, контролира се кръвната захар и токсините по естествен начин и път се извеждат от организма без забавяне.
Целият организъм работи в комфортна среда и благодарение на високото водно съдържание в крушите – то е 84%.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *