Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чай от маточина успокоява и прочиства тялото – вижте при какви случаи помага!

Маточина е една изключително интересна билка. Тя се отличава със своя специфичен аромат, който е уникален, както и с чудесни лечебни свойства

Има няколко основни причини, поради които човек трябва да използва чай от маточина. Маточината не се използва като подправка както мащерката например. Тя прилича малко на младата коприва.

чай от маточина
Направете си вкусен и полезен чай от маточина

1. Маточина е чудесен антиоксидант

Антиоксидантите помагат на организма да се отърве от натрупаните тежки метали, които причиняват различни последващи заболявания.

По този начин тялото се прочиства.

От друга страна, пиенето на чайове и билкови отвари помага да се раздвижи отделителната система на човек. По този начин бъбреците пречистват кръвта, отделят вредните вещества, а чрез  урината те излизат вън.

2. Засилва имунната система

Когато става въпрос за подсилване на имунната система, трябва да се пие даденият чай или отвара в продължение на дни в големи количества, за да може да засити организма и да го подсили.

Една чаша чай от време на време в никакъв случай няма да свърши тази важна работа.

Внимание:  Маточина не трябва в никакъв случай да се използва от бременните жени и пациенти, които приемат лекарството тироксин, което се използва за лечение на щитовидната жлеза.

Жените, които кърмят също трябва да избягват да пият чай от маточина, а когато лекувате малките деца и бебетата  с маточина, трябва да се съветвате с лекар.

3. Чай от маточина е чудесно средство при безпокойство, тревога, нервни състояния, дори неврози.

Ако изпитвате безпокойство, направете си чай от маточина.  Подсладете го с мед.

Той ще ви успокои и ще ви създаде определен душевен комфорт.

Ако вечер не можете да заспивате лесно, изпийте чай от маточина преди лягане.

Ако обичате да четете книга или да гледате филм в леглото, докато се разтоварвате с интелектуални занимания, пийте чай. Ще усетите как ще се отпуснете и ще ви се доспи.

4. Тинктура от маточина

Както има в аптеките тинктура от глог, мента и валериана, така се предлага и от маточина.

Ако имате страхови неврози, притеснения, страхове, тревожност без конкретна причина, сипете 20 капки от тинктурата с маточина в чаша с вода и ги изпийте.

Това можете да правите най-много до 3 пъти дневно.

Но и да не вземате от тинктурата на маточина през деня, ако вечер не можете да заспивате, направете си една доза от 20 капки.

маточина ползи
Маточина – при проблеми със съня и стрес

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *