ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Истината за ефекта от ехинацея при настинка

Много често ехинацеята е препоръчвана при настинка

Свикнали сме да чуваме, че един от най-добрите натурални лекове при традиционните зимни настинки е ехинацията. Оказва се обаче, че в последно време учените стават все по-скептични към ефекта от това растение.

ehinaceyaВ свой материал Би Би Си проследява отделните фази на изследване, при което акцент е поставен върху ехинацеята като средство за превенция и лечение на настинка. Внимание се обръща на конректен опит, при който на група доброволци е давана ехинацея за определен период от време, след което те са били изложени на въздействието на вируси, причиняващи характерната за студените месеци настинка. Целта била да се установи дали участниците ще се разболеят, или ефектът от билката ще бъде положителен.

Резултатите обаче се различавали от очакваните. Установено било, че само и единствено приемът на ехинацея не е достатъчна гаранция за превенция – броят на заболелите бил прекалено висок.

Въпреки че популярните съвети до този момент гласят, че благодарение на чудната билка можем да се предпазим, това оказва се не е точно така.

При задълбочаване на изследванията в тази посока и при повторно проведени тестове с участието на по-голям брой доброволци било установено, че все пак при един или двама на всеки десет души ехинацеята действа.

Заключенията, които учените правят, са в посока на това, че при първите признаци на настинка – болка в гърлото, течащ нос, повишена температура – препоръчително е да се предприеме терапия с ехинацея, защото продуктът цялостно повишава имунната система и щади организма. Но ако тя не помогне още в първите дни, то задължително е да се потърси лекарски съвет и да се стартира лечение, защото при 80% – 90% от хората тя не действа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *