Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как работи имунната система?

Известно е, че силните емоции водят до значителен физически ефект

имунна система Достатъчно е да си припомним как се ускорява пулсът, устата пресъхва и ръцете треперят, когато се вълнуваме или сме силно уплашени. Макар че специалистите все още не могат да обяснят напълно как работи връзката между психическото и физическото състояние на организма, те са уверени, че имунната система не е изолирана. Всъщност имунната, нервната и хормоналната система са тясно свързани помежду си и някои емоционални състояния могат да разкъсат тези връзки, което води до намаляване на имунитета и отслабване на организма, който става чувствителен към заболяванията.

Ние може и да не го усещаме, но без имунната система всяка драскотина или незначителна инфекция може да бъде фатална за организма.

Кожата и слизестите обвивки са първата защитна линия пред бактериите и вирусите, предизвикващи заболявания. Повърхността на кожата е суха, съдържа киселинна среда и полезни бактерии, които именно препятстват проникването на вредителите.

Левкоцитите, или белите кръвни телца, унищожаващи патологичните организми и чуждите частици, са втората отбранителна линия на нашия организъм.

Учени установили, че веществата, които присъстват в обикновения черен чай, усилват имунната система.

Специалните бели кръвни клетки, наричани още В- и Т-лимфоцити, също участват в развитието и запазването на имунитета. Едни клетки изработват антитела, препятстващи размножаването на бактерии и вируси, други унищожават болестотворните и инфектираните клетки и помагат да се защити организмът от рака.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *