ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са „забранените“ закуски в офиса?

Работата в офис обикновено е съпроводена с активна умствена дейност

офис

На мозъка постоянно му е нужна енергия и чувството на глад ни съпътства постоянно. Затова мнозина го потушават със закуски.

Но според специалисти далеч не всички продукти са подходящи за похапване в офиса. Някои от тях не само не стимулират работата на главния мозък, но -обратното – потискат я.

Например кафето не оказва ефекта, който се очаква от него. В течение на 60 – 90 минути след като сте изпили ободряващата напитка, действително се чувствате по-добре, но след това настъпва упадък на силите.

Популярните в офиса банани също не са подходящи, защото отново предизвикват сънливост. Същото важи и за семките, рибата и сладкишите.

Какво може да се яде в офиса?

Специалистите съветват да се отдава предпочитание на млечните продукти (извара, йогурт), на различни каши, зеленчуци и салати, ябълки, грозде, круши.

Ако вашият офис разполага с хладилник, може да го зареждате с плодове и зеленчуци, хляб, кисело мляко, млечни напитки или зеленчукови сокове, и тогава няма да имате проблеми с празния стомах. Нарежете на малки парченца чушка или морков, полейте го с лек сос или растително масло и може да залъжите с това вълчия глад. Зърнените култури, ядките и сушените плодове няма да заемат много място в едно чекмедже и бързо ще предоставят на тялото необходимата му енергия.

Важно е да се пият много течности през деня. Това не означава да пиете кафе с литри. Насладете се на чаша ароматен чай след хранене и това е достатъчно, за да се стимулира тялото и предотвратите главоболието. Както и да е, трябва да се пие между 1,5 до 2 литра вода на ден – това ще помогне за запазване на тялото в добра форма. Пресните закуски (зеленчуци и плодове или кисело мляко) не са скъпи. Просто трябва да се настроите и да започнете да ги ползвате вмсто вредните вафли и кроасани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *