Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 мита за депресията

Депресията не е състояние на ума, което продължава за кратък период от време, а това е сериозно заболяване и не трябва да се приема с лека ръка. 

Ето някои митове за нея, на които не трябва да вярваме.

1. Депресивните хора имат склонност към самоубийство

Въпреки че някои хора, страдащи от депресия могат да имат суицидни мисли, не всеки, който е потиснат иска да вземе живота си. Хората живеят напълно нормален живот отвън, въпреки че те биха могли да страдат от вътрешната се страна. Не всички депресирани хора правят една развалина от живота си.

2. Щастливите мисли са лек за депресията

Щастливите мисли или моменти не са лек за депресията и трябва да бъдете малко по-скептични по отношение на хората, които ви казват, че смехът ви лекува от депресия. Клиничната депресия е причинена от химически дисбаланс и трябва да бъде лекувана с медикаменти за контролиране.  Смехът може да помогне за известно време, но той никога не може да излекува болестта – след периоди на затишие тя се връща пак.

3. Депресираните хора са обсебени и не могат да мислят извън себе си

Това определено не е вярно. Те не са изпаднали в депресия или обсебени по свой избор, а те се опитват да се справят с проблемите си и се извиняват, когато виждат, че не се справят. Това говори, че имат съпричастност към другите около тях и определено е мит да се мисли, че депресията кара хората да се самотни.

4. Депресията не се лекува

Това заболяване може да се лекува с правилното лекарство и лечение. Въпреки че някои хора никога не могат да излязат от него за цял живот, лекарствата поне могат да им помогнат да живеят нормален живот, което е по-добре от това да не прилагат лечение.

5. Депресираните хора не могат да имат нормален социален живот и рядко се виждат в социалните медии

Това също е един мит. Хората, страдащи от депресия, са нормални, както всеки друг човек и те също имат кръг от приятели и живот в социалните медии.

6. Жените стават все по-депресирани от мъжете

Не съществуват факти, констатации или научни изследвания, които доказват това. Мъжете страдат от депресия, колкото и жените. Като се започне от юноши до възрастни –  всеки може да страда от депресия. Травматичен инцидент може да постави някой в ​​дълбока депресия и е изключително трудно да се излезе от това състояние.

Клиничната депресия е сериозно заболяване и на хората, страдащи от него трябва да се помогне бързо. Това заболяване налага да се видите с психиатър.

 

 

Депресия мъчи отчаяните домакини

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *