ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са най-ефикасните методи за домашно лечение на температура!

Ако пиете хапче всеки път, когато имате температура, това може да навреди на тялото ви.

Вместо това, опитайте някои естествени начини да излекувате причините за температурата ви, ако те са грип или настинка. При положение, че имате температура без хрема, кашлица и болки в гърлото, незабавно посетете лекаря си!

1. Босилек и нийм (индийски люляк)

Направете отвара от босилек и листа на нийм и пийте два до три пъти на ден. Варете 1 супена лъжица сушен босилек и половин супена лъжица листа от нийм в 250 мл вода 10 минути, оставете да изстине и прецедете. Тази течност намалява температурата на тялото и лекува лека треска.

2. Чесън и зехтин

Маслото от чесън има магически лечебни свойства за тялото. Смесете една супена лъжица масло от чесън с една чаена лъжичка зехтин. Тази смес се прилага за намазване на ходилото. Масажирайте зоната правилно и след това покрийте с топла кърпа. Това естествено средство е ефективно при лечение на грип и висока температура.

3. Студена вода

Най-лесният начин да се свали температурата е да се направят студени компреси. В купа, пълна с вода, добавете малко лед. Използвайте памучен плат и го натопете във водата. Поставете кърпата на челото си. Повторете този процес десет пъти.

4. Ябълки и стафиди

Може да звучи необичайно, но лекарството прави чудеса. Просто се варят няколко стафиди във вода за около двадесет минути. След като поизстине, прецедете и добавете две супена лъжица ябълков сок. Пийте три пъти на ден.

5. Корен от ангелика (лечебна пищялка)

Чували ли сте за билката ангелика? Тази популярна билка е ефективна за намаляване на лека до висока температура на тялото. Просто се вари няколко парчета от корена, охлажда се и се прецежда. Може да се добави мед.

6. Билкови чайове

Зеленият чай или чаят от лимонова трева се използват за понижаване на температурата. Чаят от мента и градинският чай също имат антиоксиданти, които помагат за борба с грипа и високата температура. Добавете и малко канела, която също ще помогне.

7. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е с анти-бактериални свойства и помага да се намали повишената температура на тялото. Добавете чаена лъжичка ябълков оцет в топла вода и пийте три до четири пъти на ден. Или пък потопете кърпа в смес от оцет и вода и я поставете върху челото. Можете да го пиете и на таблетки.

8. Лимон и мед

Сокът от един лимон се слага в чаша топла вода, добавя се една чаена лъжичка мед и се пие четири пъти на ден.

 

 

Яжте тези 10 храни при грип и настинка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *