Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти с мед премахват акне и лекуват увредена кожа

Направете тези ефективни рецепти с мед и веднъж завинаги решете проблема с акнето

med За лечение на акне вулгарис се смесва мед със сок от лук (1:1). Това е идеалното лекарство за акне. Сместа се прилага към областите, на които има пъпки. Оставя се да престои 30 минути, след което се измива с преварена вода. 10-15 процедури – и резултатът е отличен.

Ето още едно отлично средство за акне. Към една чаша с пресен сок от краставици се добавят 2 чаени лъжици натурален пчелен мед. Всеки път след измиване се нанася тази смес, която трябва да е добре разбита. Стои се с нея 30-40 минути. След това измийте с топла вода и подсушете с чиста памучна кърпа.

И тази медна инфузия дава много добри резултати при лечението на акне. В една чаша вряща вода се слага една чаена лъжичка невен. Докато е все още топла, но не гореща, добавете една чаена лъжичка мед и разбъркайте всичко, за да се разтвори меда. Използвайте като лосион 2-3 пъти дневно.

Рани и язви, както и зачервена кожа се лекуват със смес от мед и рибено масло. Към една супена лъжица мед се добавят 3 дражета рибено масло, като предварително го изстискате. С така получената смес се мажат засегнатите места. Държи се около час и се изплаква след това.

В 1/2 чаша вряла вода сложете 50 г евкалиптови листа, варете 10-15 минути на водна баня, охладете, прецедете и добавете 2 супени лъжици мед. Използвайте сместа като лосион за лечение на рани и язви.

Омекотете и дезинфекцирайте кожата със следната маска: смесете всичко заедно – 3 супени лъжици глицерин, половин чаена лъжичка амоняк, боракс – на върха на ножа), и мед – 3 супени лъжици. Добавете 1/2 чаша преварена вода. Получената смес се използва за омекотяване на кожата и ръцете. С нея ще премахнете сухотата и лющенето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *