ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да избегнем камъни в бъбреците с 5 природни средства?

Това са някои от най-добрите природни средства срещу различни видове камъни в бъбреците, които може да предложи само алтернативната медицина

При диагноза камъни в бъбреците трябва да се увеличи хидратацията по най-лесния начин – с вода. Необходимото количество е най-малко 10 чаши на ден. За да определите дали достатъчно течности приемате, проверете урината – тя трябва да бъде почти безцветна. Ако наблюденията показват друго, ще трябва да се увеличи хидратацията. Чистата натурална вода е най-доброто природно средство, но може да използвате и минерална, от източници с гарантирано качество.

Глухарче – обикновено се използват корените на това многогодишно растение, което расте в изобилие у нас. То има противовъзпалителни и противовирусни свойства, а народната медицина го препоръчва за профилактика при камъни в бъбреците. Глухарчето е естествен диуретик, който помага за разтваряне на камъните. Можете да направите настойка от листа на глухарче или отвара от неговите корени. Пийте го без подсладители, тъй като неговият горчив вкус стимулира храносмилането.

Нар – тези плодове съдържат малко калий и са подходящи при диета заради проблеми с бъбреците. В този случай в храната задължително има по-малко протеини, фосфор и калиеви соли. Ако сте обезпокоени от риска за камъни в бъбреците и бъбречна недостатъчност, започнете своя ден с чаша фреш от нар.

Босилек – ароматната подправка присъства почти във всяка кухнята, но малцина знаят, че босилекът е естествено средство, предпазващо от камъни в бъбреците. Направете си чай или сок от пресните листа на босилек, като за подсилване може да добавите малко мед.

Да избегнем камъни в бъбреците с природни средства

Сокът от грейпфрут е друго мощно природно средство, който стопява бъбречни камъни от калциев оксалат. Този южен плод е доказано един от най-добрите природни източници на антиоксиданти сред цитрусите. Редовната консумация на червен грейпфрут ще ви помогне срещу камъни в бъбреците и може да ви предпази от инфекции на пикочните пътища.

Холимин
ХОЛИМИН разтваря камъни в бъбреците и жлъчката

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *