ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как правилно да ядем райски ябълки

Райската ябълка е сред най-полезните есенни плодове.Много хора обаче не знаят как точно да я консумират и пропускат ползата от хранителните й компоненти.

райски ябълкиРайската ябълка е от плодовете, с които трябва да се внимава, предупреждават от medikforum.ru. Плодът съдържа много витамини, минерали и антиоксиданти. Но за да има ефект от всичко това е важно да се съобразим с препоръките на диетолозите.

Райската ябълка трябва да се яде или половин час преди, или един час след основното хранене. Ако сте си хапнали месо, изчакайте да минат два – два и половина часа, преди да посегнете към райската ябълка.

При положение, че усещате силно тръпчив вкус, не яжте повече. Тръпчивият вкус, който усещате, може да е предупреждение за негативно въздействие на плода върху организма ви. Танинът, който райската ябълка съдържа, блокира нормалната работа на стомаха и забавя чревната перисталтика. Всичко това може да ви причини запек. Ако искате хем да си хапнете ябълка, хем да не ви се случи описаното стомашно-чревно затруднение, не яжте онази част от плода, която е около семената. Откажете се и от плодове, които са били обрани недоузрели и са били замразявани.
Добре узрялата райска ябълка може да се комбинира с йогурт или портокалов сок, но никога с овесено мюсли или овесена каша.

Райската ябълка принципно е чудесен диетичен продукт, който може да замени калоричните десерти. Спокойно можете да изяждате по 2-3 плода всеки ден. И още една особеност: за предпочитане е райската ябълка да се похапва преди 17 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *