ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 храни, които се борят с депресията и тревожността

Много лекарства и коригиращи мерки са предлагани против депресия през годините. 

Те варират от позитивно мислене и медитация до дълбоко дишане и йога, като тези техники наистина работят. Но има още един съществен фактор, който може да сте пренебрегвали досега. Храната, която ядете също допринася много за това колко бързо можете да се отървете от депресията и тревожността.  Ако се храните правилно и използвате техниките на медитация и йога, вашето възстановяване ще бъде още по-бързо и по-ефективно.

депресията и тревожността
Храни, които помагат при депресия и тревожност

Ако нямате депресия, пак е добре да ядете тези храни, за да се предпазите от тревожност и стресови състояния.

1. Пуйка

Всяко постно месо, което е добър източник на протеин,  е добро за борба с депресия, но пуйката наистина се откроява, защото съдържа обилно количество вещество, наречено триптофан. Триптофанът предизвиква отделянето на серотонин и по този начин помага да изгоните депресиращите мисли от главата си.

2. Риба

Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които са много добри за тялото. Освен че са полезни за здравето на мозъка и помагат в борбата с депресията, те също са добри за здравето на сърдечно-съдовата система. Подобряват кръвообращението и намаляват вероятността да прихванете болести и възпаления.

3. Орехи

Орехите също съдържат омега-3 мастни киселини, които стимулират здравето на мозъка. Освен това, те са добър източник на протеини и мононенаситени мазнини, които са много полезни за здравето на сърцето. Те са полезни за цялостното ви здраве. Трябва да се консумират в умерени количества – до 50 грама на ден.

4. Зелен чай

Зеленият чай се препоръчва най-вече, защото е богат източник на антиоксиданти, които помагат в отстраняването на вредните свободни радикали от тялото. Но той също съдържа аминокиселина, наречена теанин, за която се знае, че притежава антидепресантни свойства. Теанинът помага за освобождаване от стреса и осигурява същата бдителността като кофеина, но без вредни странични ефекти.

5. Тъмен шоколад

Черният шоколад е изключително полезен, когато не се прекалява с него. Той стимулира производството на серотонин, който всеки познава като „хормон на щастието” и по този начин помага в борбата с депресията.

6. Куркума

Куркумата съдържа активни съставки, наречени турмерон и куркумин, които имат широк спектър от ползи за здравето. Освен това има отлични противовъзпалителни свойства. Куркумата е отлично средство за подобряване на настроението ви, което я прави отличен избор за включване в храната ви против депресия, тревожност и стрес.

Опаковка на продукта "Смайлин – връща усмивката на вашето лице"
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и връща усмивката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *