ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИМОВО / VIMOVO

Съдържа напроксен, езомепразол, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, повидон, колоиден силициев диоксид, восък от карнауба, глицерол моностеарат 40-55, хипромелоза, свързващи компоненти, оцветители

Предназначение

vimovo-30-tablВИМОВО е лекарствен продукт от два компонента, предназначен за болестни състояния на костите. Напроксенът е нестероидно противовъзпалително, което облекчава болезнените усещания и подпомага овладяването на възпалителния процес. Езомепразолът съдейства за по-лесния прием и усвояване на медикамента, като намалява отделянето на стомашни киселини и провокирането на дискомфорт, болка в стомаха и язва.

ВИМОВО се прилага с успех при ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, остеоартрит. Благодарение на това лекарство може да се постигне овладяване на болката, възпиране на възпалителните процеси и редукция на отоци и зачервяване. Комбинирането на двете основни съставки позволява да се приемат по-високи дози напроксен, без да е застрашено стомашното здраве.

Как се приема

ВИМОВО-таблетките трябва да се поглъщат цели, с достатъчно вода, 30 минути преди хранене. Стандартната доза е две таблетки дневно. Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от болестния проблем и състоянието на пациента. Възможен е по-дълготраен прием, но само под лекарски контрол.

Не чупете и не стривайте таблетките в никакъв случай! Не променяйте самоволно дневната доза или продължителността на приема!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ВИМОВО изисква спазване на лекарските указания и наблюдение от специалист, тъй като не са изключени някои странични ефекти на приема. Съобщавано е например за зачервяване на кожата и обриви, които могат да бъдат тежки – с образуване на мехури и белене на кожата. Мехури могат да се появят по устните и в устната кухина, носа, гениталиите. Самостоятелно или едновременно с това се проявяват проблеми с дишането – затруднения, оток на гърлото и проблемно дишане и преглъщане, оток на лицето, прилошаване. В такива случаи почти сигурно става дума за алергична реакция към някой от компонентите на лекарството.

При отделни пациенти може да се регистрира пожълтяване на кожата и склерите, отпадналост и потъмняване на урината, което е белег за отклонения във функционирането на черния дроб.

Има данни, че приемът на ВИМОВО може да увеличи риска от сърдечен удар или инсулт.

Регистрирани са също случаи с черни изпражнения, диария с кървави следи и повръщане с тъмни частици, всичко това – симптоми на вътрешно кървене.

Ако лечението с медикамента причинява температурни състояния, болки в гърлото и врата и проблеми с уринирането, приемът трябва да се спре и незабавно да се потърси медицинска помощ.

Най-често ВИМОВО причинява главоболие и световъртеж, отпадналост и сънливост, сърцебиене, отоци, зрителни проблеми, болки в корема и повръщане

В редки случаи могат да се получат припадъци, агресивност, спазъм на бронхите и астматичен пристъп, загуба на слуха, опадване на косата, болки в ставите и мускулите. При кръвен анализ се констатира забавено съсирване на кръвта. Установени са променливи и нестабилни емоции, влошена концентрация и памет, гъбични инфекции.
Последица от въздействието на ВИМОВО се оказва влошеното функциониране на черния дроб и панкреаса, влошаване на хронични състояния като болестта на Крон, влошено функциониране на сърдечно-съдовата система при първоначални отклонения.

Кога не бива да се приема

ВИМОВО не трябва да се приема при алергия към някой от компонентите. Да не се прилага и в случаите на непоносимост към други нестероидни противовъзпалителни, аспирин, ибупрофен, диклофенак.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Да не се препоръчва на пациенти със заболявания на черния дроб, бъбреците или сърдечно-съдовата система.

Не приемайте ВИМОВО, ако имате язва на стомаха или червата, или сте склонни към кръвоизливи.

Медикаментът може да повиши риска от инсулт или сърдечен удар, особено при възрастни пациенти.

Не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини по време на лечението с ВИМОВО, тъй като е възможно лекарството да причини объркване, прилошаване, зрителни и слухови смущения, влошена концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

Самолечението с този медикамент крие рискове, особено ако едновременно с него се приемат и други медикаменти. Считат се опасни за здравето комбинациите с атазанавир, циталопрам, клопидогрел, нелфинавир, рилпивирин и метотрексат: това са съчетания, които не бива да се допускат в никакъв случай!

Лекуващият следва да бъде информиран за всички медикаменти, които пациентът му е приемал доскоро или продължава да приема, за да му състави безопасен лечебен план.

_______

Усреднена цена в аптеките – 28.50 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ВИМОВО / VIMOVO

  1. Сузана Нешева каза:

    Личният лекар ми препоръча да го вземам за нечовешки болки в колената и сега и тазо-бедрената става. Не мога да намеря цена. Моля кажете ми каква е цената за 10 бр. таблети?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *