Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни рецепти при простуда

Старо правило е да се действа веднага, щом усетим първите признаци на настинката. Те са известни: побиват те тръпки, кихаш, гърлото странно те сърби отвътре, нещо неочаквано те затопля.

nastaАко можете, останете си вкъщи за три дни и се лекувайте със старите рецепти на предишните поколения, съветват от web-zdrav.ru. Разбира се, ако симптоматиката се усложни, няма да се справите без лекар. Все пак с хапчетата се опитайте да се разминете!

* Проверени средства са лукът и чесънът. Настържете глава лук и изцедете сока през марля. Разредете го наполовина с преварена вода; от този разтвор с капкомер капвайте във всяка ноздра по 1-2 капки през 2-3 часа. Така може да си спестите една хрема. Не ползвайте чист сок, защото той може да изгори лигавиците на носната кухина!

* Ако вече имате хрема, смачкайте 1-2 скилидки чесън и ги увийте в марля или чисто парче памучен плат. Намажете кожата около носа с мазен крем, за да я предпазите от изгаряне и обелване. Вземете чесновия тампон и го доближете максимално до носа, дори го опрете. Можете да си легнете с тампона, като се стараете да вдишвате колкото може по-близо до него. Антисептичните съставки в чесновото масло ще отпушат носа и ще ви освободят от патогените, които са причина за болезнения секрет.

* При настинка, ангина и кашлица много голяма полза има от сиропа от алое. Листа от алое се нарязват на дребно и се пускат в бутилка, докато почти се напълни. След това се сипва и захар. Не слагайте капачка, а завържете гърлото с чиста марля. Така приготвената бутилка стои три дни, след което марлята се маха и освободеното при слягането на листата пространство се допълва с водка. Отново завързваме с марля и чакаме още три дни. Накрая прецеждаме и пием от този ликьор по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене. На малките деца се дава същата доза, но с чаена лъжичка. Приготвянето на сиропа изисква време, а болестта няма да чака. Затова си го направете предварително и го съхранявайте в хладилника.

* Лют червен пипер при простуда. Накисваме залък хляб в мляко, след което го оставяме да се охлади и добавяме щипка лют червен пипер. Размачкваме с вилица на кашичка, която намазваме на втори залък. Този лют залък ще ви изгори отвътре и ще ви докара до рев, но ще блокира настинката. Ако обаче имате хипертония, изпълнете рецептата със смлян чер пипер вместо с червен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *