Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов тип игра поддържа мозъка млад и преборва развитието на Алцхаймер

Първата логическа пъзел стая със загадки в ПЛОВДИВ!

Тази игра спомага за интелектуалното развитие на млади и стари.

домус ребус, къщата на загадките, логическа пъзел стая, първата стая със загадки в пловдив, domus rebus

DOMUS REBUS или „Къщата на Загадките“.

Това е новото и първо по рода си място в Пловдив, в което може да позволите на мозъка си да работи на пълен капацитет, същевременно изпитвайки всяка една секунда неповторимо удоволствие.

Играта, която ще играете в „Къщата на Загадките“ не изисква никаква предварителна подготовка и практически няма възрастови ограничения. Ето защо е подходяща за всички.

Вероятно се чудите как тази игра би била полезна срещу развитие на болести, които протичат с деменции като Алцхаймер,  болест на Паркинсон и др.?

Веднага Ви отговаряме.

Според повечето специализирани медицински изследвания и статистики по темата, няколко са начините, по които без медикаменти може да възпрепятстваме и забавим развитието на т.н. дегенеративни заболявания.

И едни от най-важните превантивни мерки се случва да са съчетани в една игра, която освен всичко друго ще Ви разведри и зареди с положителни емоции за седмици напред!

Ето три важни съвета за превенция на болести, протичащи с деменция:

домус ребус, къщата на загадките, логическа пъзел стая, първата стая със загадки в пловдив, domus rebus1.      Движете и напрягайте тялото

В началото са подходящи леките и спокойни разходки. След като тялото Ви привикне с тях може постепенно и плавно да увеличите физическото натоварване, посредством забързване на крачка или удължаване на маршрут.

ВНИМАНИЕ! Не е необходимо извършването на каквито и да било силови тренировки като например такива с тежести във фитнес зала. Просто поддържайте тонуса на тялото си.

В „Къщата на Загадките“ ще Ви се наложи да се движите, за да откривате различни улики и скрити предмети, които са част от играта, но без да се налага да правите нищо от по-затрудняващите дейности като вдигане на тежки предмети, скачане, бягане, лягане и други подобни дейности.

домус ребус, къщата на загадките, логическа пъзел стая, първата стая със загадки в пловдив, domus rebus2.      Движете и напрягайте мозъка

Умствените предизвикателства под всяка форма са изключително важни и препоръчителни.

Решавайте кръстословици, судоку и всякакви други подобни логически и мисловни игри, които обичате.

И точно тук попадате в истинската специалност на DOMUS REBUS.

В тази игра ще бъдете предизвикани да използвате капацитета на мозъка си по толкова интензивен и приятен начин, че по-добра „гимнастика на мозъка“ от това – здраве му кажи!

И всичко това съчетано с лекото и естествено движение в продължение на един час създава изключително оптимизирана и впечатляващо приятна тренировка на тяло и ум.

3.      Поддържайте социални контакти. Общувайте.

Според много изследвания поддържането на социални връзки и дори създаването на нови такива, без значение на възраст може да намали риска от деменция с до 60%. Невероятно, нали?

И може би все-още не знаете, но в „Къщата на Загадките“ играта, която ще играете е отборна.

Това означава, че отборът, в който ще бъдете ще е съставен от 2-ма до 5-ма души. Така Вие сте част от една сплотена група, един колектив, който трябва да работи задружно, за да има шанс да премине предизвикателствата. И освен това – нека не забравяме една важна житейска истина – „Споделената болка е половин болка, а споделеното щастие е двойно щастие“.

Ето защо в „Къщата на Загадките“ щастието и удоволствието могат да са най-малко двойни. Това при отбор от двама души. Ако отборът Ви е съставен от 5 човека – е, тогава може сами да сметнете колко ще Ви стане удоволствието и щастието по време на играта и след нея.

И накрая нека обобщим.

Без значение от възраст, социално положение, интереси и т.н.,  движението на тяло и ум, съчетано с научаването на нова информация и постоянното обогатяване, посредством социалните контакти с други хора е съществена част от пълноценния начин на живот. За да бъдете здрави, жизнени и щастливи опитвайте всеки ден да откривате по нещо ново, нещо различно, нещо зареждащо, което да Ви накара да се чувствате живи.

А ако обичате предизвикателствата и искате да изпитате нещо ново, то може би днес това нещо ще бъде къщата на DOMUS REBUS с нейните многобройни загадки.

 

„Къщата на Загадките“  се намира в сърцето на любимия Пловдив, в тиха пресечка и на метри от „Малката Главна“, близо до Халите, срещу Община Родопи  и зад бившия Дет Маг.  Старият град, „Главната улица“ и „Джумаята“ са буквално на броени крачки разстояние.

 

Необходима е предварителна регистрация на телефон 0888 01 69 96 или в сайта www.domusrebus.com

https://www.facebook.com/domusrebus

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Нов тип игра поддържа мозъка млад и преборва развитието на Алцхаймер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *