ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са основните причини за болки в стомаха

Това се случва много пъти – стомахът ви започва да боли изведнъж и вие не знаете защо.

Причините, които стоят зад болката не са ви известни и в крайна сметка, може погрешно да ги анализирате. Така можете да стигнете и до погрешен вид лечение. Затова е добре да научите какви могат да бъдат причините за болки в стомаха.

1. Камъни в жлъчката

Когато има твърди отлагания, които се натрупват в областта на корема, те обикновено са камъни в жлъчката. Жените са по-податливи към развитието им от мъжете. Болката, причинена от камъни в жлъчката, се случва най-вече в дясната страна на корема, особено след като сте яли тежка храна. Ако подозирате, че имате този проблем, трябва да посетите лекар веднага.

2. Менструални спазми

Понякога не го осъзнавате, но стомахът ви може да се чувства неудобно, точно преди менструация. Тогава се случват хормонални промени, които биха могли да са причина за болка и дискомфорт.

3. Глад

Ако не сте яли дълго време, гладът може да причинява „газ“ в стомаха, от които се получава болката. Това е причината, поради която лекарите и родителите продължават да настояват да се храните навреме и да не пропускате хранене.

4. Преяждането

Когато ви се яде много и претоварите стомаха си с храна, тогава червата ви ще се чувстват напрегнати, а това ще доведе до болки в стомаха.

5. Лечение и странични ефекти

Някои видове силни лекарства, които приемате за дадено заболяване могат да причинят подуване на лигавицата на стомаха. Това е особено често срещано с лекарствата, които съдържат аспирин и ибупрофен. Обикновено с такива лекарства трябва да пиете протектор за стомаха, като омепразол или пантопразол.

6. Лактозна непоносимост

Ако имате непоносимост към лактозата може по погрешка да сте консумирали ястие или храна, които съдържат известно количество млечни продукти. Това може да доведе до подуване на корема и дискомфорт, понякога придружени с оригване и газ.

7. Хранително отравяне

Това е доста често срещано при хора, които са непрекъснато се хранят навън, както и децата, които не се хранят с домашна храна. Хранително отравяне води до вируси и бактерии, които влизат в тялото ви и причиняват повръщане, коремна болка, проблеми с движението на червата и много други. Комбинация от лекарства и леки домашно приготвени ястия ще тушира проблема в повечето случаи.

 Продължение …

 

10 лесни начина да се храните здравословно и да не пълнеете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *