ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Капките и спрейовете за нос НЕ лекуват хремата!

Само облекчават симптомите! Което означава, че няма нужда от тях!

Хремата се лекува само чрез прочистване на носа с физиологичен разтвор или преварена вода с морска сол. Има и такива спрейове, съдържащи само пречистена вода с морска сол. Можете да капете в носа и течен витамин С – по 4-5 капки 3 пъти на ден. В никакъв случай не прекалявайте с капките за нос или спрейовете, които съдържат ксилометазолин хидрохлорид, оксиметазолин, фенилефрин и диметинден малеат като активни съставки и други подобно действащи.

Причината е, че използваното дълго време лекарство надува носовите раковини и води до пълното запушване на носа. Така пациентите не могат да дишат и получават назална конгестия. Това означава запушен нос или алергичен ринит и се случва, когато носът е перманентно запушен. Причините могат да бъдат настинка, грип, алергия, реакция към лекарства, синузит. Запушването на носа може да пречи на съня, защото се получава хъркане, а могат да се получат и моменти на спиране на дишането.

Природни лечения при запушен нос или хрема

Маслото от риган отдавна се разглежда като естествено средство за лечение на синусите и белите дробове, тъй като то помага за укрепване на имунната система на организма. Просто смесете 2 или 3 капки от него със сок или билков чай. Подобренията обикновено се забелязват в рамките на 3-5 дни.

Маслото от чаено дърво има чудесни свойства, които го правят велик природен агент при лечение на три основни вида инфекциозни организми: гъбички, бактерии и вируси. Направете инхалация като добавите 3 до 4 капки масло от чаено дърво в 1 чаша вряла вода. Вдишвайте парите в продължение на 5 до 10 минути.

Витамин С. Хистаминът е биологично активно вещество в организма ни, което покачва нивата си при хрема, настинка, грип. Ако приемате 1000 мг витамин С три пъти на ден ще облекчите значително състоянието си, тъй като този витамин е един мощен антиоксидант.

Евкалиптовото масло действа върху рецепторите в носната лигавица за намаляване на симптомите на запушване на носа. Добавете 3 до 4 капки масло от евкалипт в 1 чаша вряла вода. Вдишвайте парата в продължение на 5 до 10 минути.

Ехинацеята е билка, която стимулира производството на бели кръвни клетки, ускорява съзряването им в рамките на лимфната тъкан, както и ускоряването на пътуването им до района на инфекцията, когато те спомагат за борба с нашествениците в тялото. За повишаване на имунитета си и по-лресно оздравяване, пийте по 3 чаши чай от ехинацея всеки ден в продължение на 5 дни.

 

Страхотна рецепта за лечебен мехлем!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *