Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да знаем за лазерната операция на очите?

Много хора са се подложили на лазерна хирургия, за да коригират зрението си и да се освободят напълно от очилата и лещите. Първоначално използвана при късогледство, сега тя може да коригира леко далекогледство и дори астигматизъм.

Процедурата трае по-малко от час и може да бъде извършена без хоспитализация, обикновено в специализирани клиники с помощта на анестезия под формата на капки за очи. Пациентите често се връщат на работа до няколко дни, въпреки че има вероятност да не можете да шофирате в продължение на няколко седмици и може да се наложи да носите от слънчеви очила няколко месеца, тъй като очите стават по-чувствителни след процедурата. По време на една операция трябва да се коригират и двете очи, но хирурзите обикновено ги оперират едно по едно, изчаквайки няколко дни или седмици между двете, за да видят как реагира първото око.

Лазерната хирургия се прилага само при възрастни (хора над 21 години, за да е сигурно, че окото се е развило напълно) и на здрави очи без вариации в диоптрите в продължение на поне три години. Интересен факт е, че при някои професии ochi operaciyaлазерната хирургия може да бъде пречка за назначаване на работа. Тя може да причини проблеми на шофьорите например, а полицията в някои европейски държави е имала практика да не приема кандидати, претърпели лазерна хирургия, но забраната е отменена с въвеждането на най-новите процедури в областта.

ТРИ ТЕХНИКИ

Трите основни вида лазерна хирургия действат, като променят формата на роговицата. Хирургът ще ви посъветва кой е най-подходящ за вас.

ФРК (Фоторефрактивна кератектомия)

Това е първоначалната операция, която се прилага рядко в днешно време. Тя е по-болезнена от другите и оздравителният процес е по-дълъг. Включва изстъргване на горния слой от повърхността на роговицата и промяна на формата й с лазер.

ЛАСЕК (Лазерна епителна кератомилеуза)

Този метод е изместен от ЛАСИК. Той използва алкохол, за да отпусне повърхността на роговицата, така че да може да бъде повдигната преди използването на лазера. След това покривният слой се връща обратно на мястото му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *