ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шамфъстъкът е спасение от преддиабет!

Вкусните ядки на шамфъстъка могат да “включат” в обратна посока някои процеси, свързани със състоянието преддиабет.

6amКакто е известно, става дума за гранично състояние – следващата крачка след него е пълноценният диабет. Оказва се, че шамфъстъкът влияе върху обмяната на веществата и може да я нормализира.

Тайната на това въздействие е във взаимодействието на  протеините, мазнините и фибрите, описват от meddaily.ru. Става дума за проучване, продължило две години. В него били включени 54 доброволци, разделени на две групи. Първата получавала в течение на 4 месеца всеки ден по една точно определена порция ядки заедно с блюдата от специална диета. Във втората отначало била въведена само диетата, едва по-късно в менюто били включени и ядките шамфъстък.

Двете групи получавали храна с еднакво съдържание на мазнини, фибри и наситени мастни киселини. В групата с шамфъстък се наблюдавало нормализиране на кръвната захар, инсулина и хормоналните маркери. В контролната група на контролна диета показателите нараствали до момента, в който и там въвели вълшебните ядки.

Няма друго обяснение за нормализирането на изброените показатели освен въздействието на ядките. За отбелязване е, че същевременно намалявали показателите и за възпалителни процеси в организма. Похапването на ядки не причинило при нито един от доброволците увеличаване на теглото – те не са сред най-високо калоричните. За сметка на това ядките шамфъстък зареждат с биологично активни компоненти като лутеин, бета каротин, антиоксиданта гама-токоферон и фитостерини (растителни стероиди).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *