ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАФЕТИН КОЛД / CAFFETIN COLD

Съдържа парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, декстрометорфанов хидробромид, витамин С, прежелатинизирано нишесте, микрокристална целулоза, повидон; кроскармелоза натрий; силициев диоксид, талк; магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

Alkaloid-Cafetin-Cold2КАФЕТИН КОЛД е комбиниран медикамент, прилаган като болкоуспокояващо и температуропонижаващо средство. Приемът му въздейства върху лигавицата на носа, като облекчава дишането. Успокоява раздразненото гърло и бронхи и действа успокояващо при кашлица. Към комплексното въздействие се прибавя и укрепването на имунната система благодарение на витамин С.

Този медикамент е подходящ при настинка и грип, за да облекчи състояния с висока температура, кашлица, запушен нос и болки в мускулите и гърлото.

Как се приема

Медикаментът може да се вземе без лекарска препоръка при стриктно спазване на инструкциите от листовката.
Обичайната доза за деца на възраст над 12 години и възрастни е четири приема по една таблетка дневно. При първоначалния прием могат еднократно да се вземат две таблетки. Задължително е между два приема на продукта да се изчакат поне четири часа. Лечението с КАФЕТИН КОЛД без лекарска консултация продължава не повече от пет дни.

Ако болестните симптоми не са овладени и е необходимо лечението да продължи, по-дълъг от петдневния прием трябва да се консултира непременно с лекар. Не превишавайте максималните дози, които под лекарско наблюдение могат да достигнат до осем таблетки дневно.

Таблетките се поглъщат цели, с вода, независимо от храненията. Не бива да се комбинират с алкохол или кафе.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът обикновено се приема добре и не дава чести негативни реакции. В редки случаи пациенти, лекувани с КАФЕТИН КОЛД, се оплакват от гадене и повръщане, диария, раздразнителност и замаяност, влошено качество на съня и сънливост. Понякога се съобщава за сърцебиене и главоболие, пресъхване на устата.

Има данни за единични случаи на панкреатит и чернодробни проблеми, на промени в кръвната картина.
Съобщавано е също за алергични реакции от рода на обриви и отоци по лицето, езика и гърлото, сърбеж, затруднено дишане.

Възможно е потребител да изпита тези или други ефекти от приема на медикамента. Това следва веднага да се съобщи на лекуващия, особено ако негативната симптоматика се проявява при всеки прием и се усилва.

Кога НЕ БИВА да се приема

КАФЕТИН КОЛД не бива да се прилага, ако пациентът има алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за лечение на деца до 12-годишна възраст.

Да не се препоръчва на пациенти с тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

Не вземайте КАФЕТИН КОЛД, ако сте на антидепресанти!

Бременни и кърмачки не бива да вземат медикамента без лекарска консултация и преценка за потенциалните рискове.

Наложителна е лекарска консултация при пациенти над 60 годишна възраст, при които рискът от проява на странични ефекти е по-голям.

Консултирайте се за целесъобразността от приема на този продукт, ако страдате от хипертония, диабет, хиперфункция на щитовидната жлеза, увеличена простата или високо вътреочно налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на КАФЕТИН КОЛД с някои лекарства може да провокира негативните странични ефекти на продукта, да усили или потисне въздействието на всички приемани медикаменти. Специално внимание е необходимо при продукти с парацетамол, лекарства за разреждане на кръвта, за психични заболявания, антиконвулсанти, за лечение на инфекции, за контрол върху липидите в кръвта, лекарства за контрол върху дейността на сърцето и кръвоносната система.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *