ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преборете бъбречна инфекция с тези билки!

Билки, които се използват за лечение на бъбречна инфекция и камъни в бъбреците, са диуретични – увеличават потока на урината, за да промият токсините.

Когато пиете билкови чайове, вие получавате пълна полза от техните диуретични и антибактериални свойства и естествено увеличавате приема на течности.

Някои от най-ефективните средства за защита на бъбреците са познати като плевели – ранилист (Solidago virgaurea) и коприва (Urtica dioica). Те са най-ценените от билкари за лечение на бъбречни инфекции и разтваряне на камъни в бъбреците, но са презрени от земеделските производители като безполезни плевели. Добре е за бъбреците, пикочните инфекции и бъбречните камъни да се пие чай от тях, а ранилист също помага за облекчаване на болките в гърба, причинени от тези състояния. Поради прочистващите си свойства, могат да се използват и за лечение на ревматоиден артрит. Честата употреба на чай от коприва – чаша или повече дневно, бързо облекчава и помага да се предотврати задържането на вода. Копривата е превъзходна храна за бъбреците и надбъбречните жлези.

От глухарчето (Taraxacum officinale Asteraceae), с което се изпълват всички поляни и зелени площи навсякъде, се прави вкусна напитка, която се приготвя като билков чай. То е леко слабително, в подкрепа на черния дроб и бъбреците и поддържане на червата в добро състояние. Тази нежна билка предлага големи предимства и при диспепсия (синдром на дразнимото дебело черво).

Провеждат се изследвания за потвърждаване на традиционното използване на отвари от дъбова кора (Cor.Quercus sessiliflorae) при лечение на камъни в бъбреците. Има индикации, че кората разтваря не само камъните, но и спира растежа на бактериите около тях.

Артишок и магданоз използваме като подправки в кулинарията, но те освен че са много вкусни, са отлични за лечение на бъбречни заболявания и белтък в урината. Магданозът най-вече се използва в билковите лекарства заради диуретичните си свойства. Отварата от корени на магданоз се използва при камъни в бъбреците, жлъчката и при хепатит.

 

 

Това са най-ефикасните рецепти за лечение на бъбреци!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *