ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Така че … как да ядем без глутен?

Повечето хора, които спазват диета без глутен – или от необходимост или като лично предпочитание – казват, че яденето без глутен не е толкова трудно, колкото звучи.

без глутен

Сегментът на безглутенови продукти в хранително-вкусовата промишленост експлодира, така че е много по-лесно да ги намерите, отколкото беше преди няколко години.

1. Съсредоточете се върху „истинските“ храни

Най-лесният и здравословният начин да живеят без глутен е да се съсредоточите върху пресните, непреработени храни – плодове и зеленчуци. Така няма да се притеснявате, че може неволно да хапнете глутен.

2. Прочетете етикетите

В началото на диетата може да останете доста разочаровани от факта, че не може лесно да намерите храната, която е без глутен. Трябва да прочетете хиляди етикети. Но след като сте я открили – става лесно. С няколко изключения, ако не виждате на етикетите думите жито, ечемик, ръж, малц или овес (освен ако не е обозначено „без глутен”), храната, най-вероятно не включва глутен съдържащи съставки. Имайте предвид, че тези съставки често се срещат в много други преработени храни, включително супи, сосове, подправени оризови смеси, овкусени ядки, както и много други. Ето защо трябва да прочетете списъка на съставките на всички преработени храни.

Глутенът също може да се съдържа в много нехранителни продукти, като балсами за устни, лосиони, грим, сапуни, шампоани.

3. Бъдете креативни в кухнята

След като сте въоръжени само с безглутенови съставки, вие сте готови да започнете да правите нови рецепти у дома. В интернет ще намерите изобилие от информация за това хранене, както и рецепти за готвене.

4. Кажете „Да“ на покани за вечеря

Ако все още сте изнервени, когато трябва да отидете на вечеря при приятели, помислете за собствена храна. Можете да носите със себе си приготвен от вас безглутенов хляб. Също така, ако посещавате приятели, които са ви близки и знаят как се храните, можете да ги изненадате с приятни и вкусни рецепти. Храната без глутен е много вкусна и може да бъде невероятно разнообразна.

 

Прочетете още по въпроса ТУК:

Най-важните причини, поради които трябва да ядете храни без глутен

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *