ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Симптоми, които никога не игнорирайте!

Ако имате някой от тези симптоми, не чакайте повече от пет минути, преди да се обадите за помощ. 

Обадете се на 112, за да повикате линейка, ако имате следните симптоми:

  • симптомиНеприятно налягане, притискане, пълнота или болка в центъра на гърдите си. Това продължава повече от няколко минути или си отива и се връща.
  • Болка или дискомфорт в едната или двете ръце, гърба, врата, челюстта или стомаха.
  • Недостиг на въздух с или без дискомфорт в гърдите.
  • Други признаци, като избиване на студена пот, гадене или замаяност.
  • Най-често срещаните симптоми при инфаркт са болка в гърдите или дискомфорт. Но жените са малко по-склонни от мъжете да изпитат някои от другите общи симптоми, особено задух, гадене/повръщане и болки в челюстта и гърба.

Всички сме виждали във филмите сцени, където човек възкликва, хваща се за гърдите и пада на земята. В действителност, жертва на инфаркт може лесно да станете. Трябва да знаете, че мъжете и жените могат да изпитат болка в гърдите, като налягане, което се чувства все едно слон седи върху вас, но понякога жените могат да получат инфаркт без натиск в гърдите. Вместо това, те могат да изпитат недостиг на въздух, налягане или болка в долната част на гърдите или горната част на корема, световъртеж, замаяност или припадък. Също налягане в горната част на гърба или прекалена умора. Дори когато знаците са едва доловими, последиците могат да бъдат смъртоносни, особено ако на жертвата не се помогне веднага.

Инфарктът се случва, когато притокът на кръв, който носи кислород до сърдечния мускул е силно намален или спира напълно. Това се получава, защото на артериите, които снабдяват сърцето с кръв се стесняват с течение на времето от натрупването на плака.

За да избегнете риска от инфаркт, променете начина си на живот и следвайте съветите за здравословно хранене.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *