Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРОНХО-ВАКСОМ / BRONCHO-VAXOM

Съдържа биологичен компонент от девет бактериални щама на патогенни микроорганизми, модифицирана царевична скорбяла, магнезиев стеарат, пропилгалат, глутамат, манитол, желатин, оцветители

bronПредназначение

БРОНХО-ВАКСОМ е съвременен продукт за имунотерапия. Прилага се при профилактични програми в случаи на повтарящи се инфекции на дихателните пътища, бронхити. Успешно се включва в комбинирана терапия при лечение на остри състояния, характерни за инфекции на дихателните пътища

Как се приема

Лечението с този продукт се извършва само по лекарско предписание. Лекуващият избира формата на продукта – капсули или сашета, като отчита възрастта на пациента и препоръчва лекарствен вариант за дете или за възрастен.
Ако няма специални указания от лекар, пациентът приема стандартните дози от лекарствения продукт:

  1. При профилактика: една капсула дневно на гладно в десет поредни дни от месеца. Профилактичният курс се повтаря по същия начин и през следващите два месеца. Възможно е лекуващият да промени дозировката, ако потребителят сигнализира за странични ефекти или за прекалено силно/слабо действие на БРОНХО-ВАКСОМ.
  2. При остър стадий на заболяване на дихателните пътища: една капсула дневно на гладно до овладяване на болестната симптоматика, но не по-малко от десет последователни дни. Обикновено в подобни случаи се назначава и антибиотик, който трябва да се приема паралелно с БРОНХО-ВАКСОМ.

БРОНХО-ВАКСОМ за възрастни в капсули от 7 мг е приложим и при деца над 12-годишна възраст в същите дозировки. За по-малките се прилага специалният БРОНХО-ВАКСОМ за деца под формата на капсули от 3.5 мг; схемите за профилактика и лечение в остра фаза са същите. Ако децата не са в състояние да преглътнат капсулата цяла, се избира вариантът със сашета.

Възможни нежелани ефекти

БРОНХО-ВАКСОМ може в отделни случаи да причини смущения във функциите на стомашно-чревния тракт: дискомфорт и болки в корема, гадене и повръщане, диария. Понякога продуктът предизвиква кожни реакции – сърбеж и обриви, зачервяване, уртикарии. Тъй като е възможно тези странични ефекти да се проявяват трайно и интензивността им да расте, най-добре е при първата им поява да се консултирате с лекуващия.

Съобщавано е също за главоболие и усложняване на болестната симптоматика на дихателните пътища: затруднено дишане, усилване на кашлицата и астматични пристъпи.
Пациенти, лекувани с този медикамент, са информирали също за усещане на обща отпадналост след прием на капсулата БРОНХО-ВАКСОМ, както и за втрисане.

Ако приемът на продукта причини алергична реакция от типа на трайни дихателни или кожни проблеми, най-добре е приемът да бъде прекратен – но след допитване до лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

БРОНХО-ВАКСОМ не бива да се приема при алергична реакция към някой от компонентите.

Лекуващият следва да прецени дали този медикамент може да се приложи при бременна или кърмачка.

Да не се дава на деца под 6-месечна възраст!

Приемът на БРОНХО-ВАКСОМ може да бъде отказан, ако пациентът е приемал медикаменти за друго заболяване или още е на такава терапия.

Медикаментът не се прилага, ако в същия момент потенциалният потребител е с друго заболяване, различно от инфекцията на дихателните пътища.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия на БРОНХО-ВАКСОМ с негативни странични ефекти. Прилагането на продукта като част от лечебна терапия – при остри инфекциозни състояния на дихателните пътища, обикновено е комбинирано с антибиотици. Задължително условие е приемът на БРОНХО-ВАКСОМ да започне едновременно с този на антибиотика.

________

Усреднена цена в аптеките на продукта за възрастни – 35.50 лв за опаковка от 30 капсули х 7 мг; цена на продукта за деца – 25 лв за опаковка от 30 капсули х 3.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *