Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билков репелент против насекоми и още…

Този билков оцет е силен репелент срещу насекоми и може да се използва върху човешката кожа, както и по чорапите и обувките, за да отблъсква кърлежите и акарите.

Разредете го в съотношение 50:50 с вода, ако ще го пръскате върху кожата си, като предварително направите тест върху малък участък.

В стъклен буркан смесете 2 литра ябълков оцет с 2 супени лъжици накълцан чесън и по 2 супени лъжици от следните билки: розмарин, седефче, градински чай, лавандула, пелин и пиперлива мента. Оставете сместа на слънце 2 седмици, като всеки ден разклащате съда. Прецедете и запазете само течността. Добавете няколко скилидки счукан чесън и отново затворете буркана за 3 дни. Прецедете и изхвърлете чесъна. Надпишете буркана и съхранявайте оцета на хладно. Не се препоръчва при бременност и за малки деца.

Лавандулова кърпа за почистване на прах

Ароматната кърпа е напоена със зехтин, поради което прахът се задържа по нея.

Съставки:

250 мл топла вода

2 с. л. зехтин

10 капки етерично масло от лавандула

Инструкции:

  • Разбъркайте съставките в подходящ съд.
  • Потопете мека кърпа в разтвора, изстискайте и оставете да изсъхне.
  • Когато кърпата се замърси, я изперете и отново я потопете в разтвора.

В хармония с природата

Добавете любимия си аромат към неароматизиран и безвреден за околната среда прах за пране. Единственото, което трябва да направите, е да сложите няколко капки билково етерично масло към препарата в пералната машина.

Ароматно изсушаване на дрехи

Сипете няколко капки от любимото си етерично масло в сушилнята, когато слагате мокрите дрехи – а може да е комбинация от масла, например лавандула, розмарин, лимон и бор.

 

Много ефикасни и безвредни препарати за почистване!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *