ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛИОТОН 1000 гел / LIOTON 1000 gel

Съдържа хепарин натрий, карбомер 940, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, етанол, масло от цвят на горчив портокал, лавандулово масло, троламин, вода

lioton-1000-gelПредназначение

ЛИОТОН 1000 е лекарствен продукт за външно приложение (гел). Има противовъзпалително и противосъсирващо действие, намалява образуването на отоци при травми. Прилага се самостоятелно или паралелно с други медикаменти с подобен ефект.

С ЛИОТОН 1000 се лекуват разширени вени и свързаните с тях болестни състояния: тромбофлебит, тромбози, варикозни язви. Добър е за следоперативни състояния с кръвонасядания. Съдейства за разнасяне на подкожни кръвоизливи – синини, облекчава болка и оток при травми без разкъсвания на кожата, овладява болестните симптоми при травмирани мускули, ставни връзки и сухожилия.

Как се приема

ЛИОТОН 1000 се прилага външно. Проблемната зона се намазва с продукта 2-3 пъти дневно, като единичната доза на използваното стълбче от гела е желателно да не надвишава 10 см. Гелът се втрива внимателно, без притискане. Няма нужда от превръзка.

Възможни нежелани ефекти

ЛИОТОН 1000 е лекарствен продукт, който много рядко дава странични негативни ефекти. Възможно е някоя от съставките да причини алергична реакция, която е сравнително слаба и се изразява в зачервяване и сърбеж на участъка, който се третира. Подобна реакция понякога има при по-продължително приложение на медикамента.

Ако даден потребител установи, че има описаните или други отклонения в здравословното състояние, свързани с употребата на ЛИОТОН 1000, той трябва да се консултира за това с лекуващия и по негова преценка да преустанови приложението или този медикамент да бъде заменен с друг.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛИОТОН 1000 не е изследван като лекарствен продукт за деца, поради което не е желателно да бъде използван в такива случаи.

Няма данни за ефекта върху специфичното здравословно състояние на бременни и кърмачки. Избягвайте приложението му, ако сте в тази потребителска група.

Продуктът не бива да се прилага при свръхчувствителност към хепарин натрий или други съставки на гела.

Този медикамент не е предназначен за третиране на лигавици или открити рани, както и за кожни участъци с повърхностен възпалителен процес и гной.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛИОТОН 1000 може да участва в комбинирано лечение с други продукти по лекарско предписание.

Приложението на този продукт при пациенти, които приемат перорално антикоагуланти, може да усили противосъсирващия им ефект.

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за опаковка (туба) от 50 г

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *