ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет неща, които ушите казват за здравето ни

От косата до кожата на ходилата ни – човешкото тяло е изтъкано от индикатори, по които може да се съди за здравето. Ушите са истински инструмент за диагностика, важно е само внимателно да се вгледаме в тях.

  1. Първото, което може да ни даде информация, са гънките на външното ухо, разкриват от medikforum.ru. Тези гънки сигнализират за различни отклонения в сърдечното здраве.uhi През 1989 година списание British Heart Journal публикува изследване, чиито автори са направили интересно откритие. Според тях диагоналните гънки са свързани със сърдечно-съдови заболявания. Учените са изследвали над 300 трупа и са открили, че хората с подобна структура на ухото са страдали и починали от сърдечно-съдови заболявания.
  2. Ушна кал. Това е един от секретите, които отделя човешкото тяло. Елемент от добрата хигиена е почистването на тази кал, за да не се запушат каналите на вътрешното ухо. Преди пет години е установено, че разновидност на гена ABCC11 причинява специфична миризма на потта и ушната кал. Този сигнал предупреждава за повишен риск от рак на гърдата.
  3. Червени уши. Ушите ни могат да станат червени от топлина или от силно вълнение – но червенината при отсъствието на подобни фактори говори за отсъствие на адреналин. Адреналиновите жлези, които се намират на върха на бъбреците, са отговорни за производството на този хормон. Той помага на организма да реагира в стресови ситуации. Дефицитът на адреналин може да причини рязко падане на кръвното налягане или блокиране на бъбреците.
  4. Звънтене в ушите. Звън, шепот, скърцане и всякакви други звуци, които ние чуваме без реално да ги има – това е разстройство, известно като тинитус. Учени от Харвард разкриват, че един човек може да има този проблем с едното или и с двете уши, да чува нещата от разстояние или вътре в главата си. За кратко това може да се случи след слушане на силен шум или музика. Ако обаче симптомът се съхрани и стане постоянен по-дълго от половин година, вече е хроничен тинитус. Това не е признак за някаква сериозна болест и не заплашва живота, но наистина е неприятно и даже нетърпимо.
  5. Малки уши. Малките уши могат да изглеждат на някого симпатични и даже сладки, но притежателите им са рискова група за бъбречни заболявания. Хората с малки уши имат и малки ушни канали, а това предразполага към различни екземи на ушите. Недоразвитите на вид уши много често съответстват и на проблеми с вътреутробното развитие на бъбреците, които функционират непълноценно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *