ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безопасна употреба на лещи – какво трябва да знаете?

Контактните лещи са безценна зрителна помощ, но трябва внимателно да се грижите за тях и да ги поддържате. Очите ви ще бъдат в блестящо здраве, ако следвате указанията за поддръжка на лещите, които лекарят ви е изписал. Не просрочвайте срока, за който са предвидени, и спазвайте нашите съвети.

Използвайте само разтворите, препоръчани от лекаря или оптика. Съществува голямо разнообразие от препарати от типа „всичко в едно“, които се използват най-лесно и бързо. Но ако очите ви са особено чувствителни, система с водороден пероксид може би е по- подходяща.

Никога не мийте лещите или контейнерчето им с вода от чешмата. Тя носи опасност от микробна или амебна зараза, която може да причини сериозни инфекции.

Не използвайте слюнка, за да овлажните лещите си – тя съдържа много бактерии.

leshti ochiСваляйте лещите си, преди да вземете душ или да използвате сауна, парна баня или джакузи.

Ако можете, не носете лещи, докато плувате или практикувате водни спортове, освен ако не носите и очила за плуване с плътна изолация. В противен случай лещите могат да „изплуват“ от очите ви или да поемат от водата в басейна, което носи риск от инфекции или болка вследствие на хлора.

Мийте ръцете си и ги подсушавайте внимателно, преди да докосвате лещите.

След като поставите лещите в очите, веднага изхвърлете разтвора за съхранение.

Оставете контейнерчето да изсъхне само и го напълнете с пресен разтвор, преди да сложите лещите вътре за през нощта.

Подменяйте контейнерчето всеки месец, за да предотвратите нежелани отлагания, които могат да доведат до зараза.

Не носете лещите по-дълго от препоръчваното време.

Заменяйте лещите и разтворите според препоръчителните интервали. Смяната на лещите предпазва от дискомфорт, сухота, замъглено зрение и алергични реакции, които могат да се проявят вследствие натрупването на протеинови наслагвания по лещите. Това важи с особено голяма сила за меките лещи, които носите и през нощта.

Никога не използвайте повторно лещите за еднократна употреба. Поставянето на нови, стерилни лещи всеки ден е най-здравословният начин да употребявате лещи. Повторното им използване може да навреди на очите ви.

Поставяйте лещите си, преди да се гримирате и ги сваляйте, преди да отстраните грима.

Ако се появят каквито е да било симптоми, свалете лещите и не ги слагайте, докато не посетите лекаря си – веднага си насрочете преглед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *