Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пикантна и здравословна супа с кресон

Богат на антиоксиданти, кресонът е един от най-питателните зеленолистни зеленчуци.

Когато се комбинира с картофи, сметана и хрян, се получава пикантна, здравословна супа. Добавете кресона в края на готвенето, за да се запазят витамините.

Продукти:

1 с. л. зехтин

6 стръка зелен лук, нарязани на ситно

700 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

1,5  л пилешки бульон

200 г пресен кресон, с отстранени стъбла

2 ч. л. хрянов сос

125 г прясна или заквасена сметана

4 начупени орехи за украса на супата

Инструкции:

  • Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете вътре лука, докато омекне. Добавете картофите и бульона. След като сместа заври, намалете температурата и гответе на тих огън още 15-20 минути или докато картофите се сварят.
  • Сипете кресона, хряновия сос и сметаната, като заделите малко количество от нея. Бъркайте, докато кресонът леко омекне. Не бива да се прекалява с топлинната му обработка.
  • Пасирайте супата. Гарнирайте всяка порция с останалата сметана и листенца от кресона. Добавете няколко начупени орехи.
  • Направете крутони от пълнозърнест хляб, като нарежете първо на филии, а след това на кубчета и сложите в не много силна фурна да се запекат леко. Можете да ползвате готови крутони или натрошен сухар.

Хрянов сос – смесете 3 супени лъжици ситно настърган суров хрян, 1 чаена лъжица кафява захар и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Пробвайте и това…

ПИКАНТНА СУПА С КРЕСОН

Вместо хрянов сос добавете 2 ч. л. накълцан джинджифил. Не слагайте сметана. Поръсете със ситно нарязани пресен босилек и кориандър. Сервирайте с резени зелен лимон.

СТУДЕНА СУПА

Заменете половината картофи с праз. Подправете готовата супа със сол и черен пипер на вкус. Охладете 3-4 часа преди сервиране. Поръсете със ситно нарязан пресен копър.

 

7 предимства на черния пипер

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *