Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спазвай десет правила срещу хипертония!

Хипертониците често трябва да гълтат цели шепи хапчета, за да контролират артериалното си налягане. Ако обаче направят някои промени в начина си на живот, здравето им гарантирано ще се подобри и без толкова медикаменти!

високо-кръвноЕто кои са десетте правила, които трябва да се спазват според medikforum.ru.

  1. Спортувайте. Достатъчни са 30 минути физически натоварвания през деня, за да намалите кръвното. Това е доказано от кардиолозите от Клиника “Майо” във Франция. Ако водите заседнал живот, умерената гимнастика или ходене пеш ще ви се отразят добре.
  2. Яжте банани! Калият, който се съдържа в бананите, има ефект, обратен на солта. Добре е да хапвате поне един банан на ден, за да балансирате стойностите на кръвното.
  3. Ограничете солта. Хората с нормално или умерено повишено кръвно налягане постигат чудесен ефект само чрез намаляването на солта в храната. Препоръчаната норма е до 600 мг дневно.
  4. Не пушете. Пушачите са в рискова група за отключването на хипертония. Никотинът наистина не е причина за хронична хипертония, но пушенето провокира временни скокове и по принцип е здравословно да намалите цигарите или съвсем да ги откажете.
  5. Смъкнете излишните килограми. Много пъти е ставало дума за ролята на наднорменото тегло при хипертония. Смъкването на килограми смъква и кръвното. Излишното тегло товари сърцето, кара го да носи по-голям от нормалния товар.
  6. Намалете алкохола. Умереното потребление – две чаши вино за мъжете или една за жените, е полезно. Прекаленото пристрастяване към спирта води до хипертония.
  7. Намалете и стреса. Научно доказано е, че способността да се противостои на стреса е един от най-ефективните аргументи срещу хипертонията. Не се поддавайте!
  8. Занимавайте се с йога. Ако не се справяте самостоятелно със стреса, потърсете подкрепа в йога-група. Индийските специалисти в тази област разкриват, че дихателната гимнастика на йогите намалява артериалното налягане – вероятно чрез автономната нервна система.
  9. Откажете се от кофеина. Кафето наистина е полезно за здравето, но не е за препоръчване при хипертония. Приемът му причинява кратки пикове на кръвното дори при хора, които не са болни от хипертония.
  10. Медитирайте. Още един начин за спасение от стреса. Медитацията със специфичното дишане, повтаряне на определени звуци или дори без тях може да бъде ефективен метод за релаксация. Ако успеете да се отпуснете, това ще ви помогне и да смъкнете кръвното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *