ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Историята на един късоглед, подложил се на лазерно лечение

„Никога не ми е било удобно да нося очила – винаги усещах притеснение“, казва Рой Брейди, майстор строител, който се подлага на лазерно лечение за коригиране на късогледство преди 15 години.

„Когато играех скуош, мразех как потта от челото ми се стичаше по очилата и не виждах нищо през тях. Опитах с контактни лещи, но не бяха удобни и често очите ми ставаха много сухи. В този момент се замислих за лазерна хирургия.

Карол, тогавашната ми приятелка, първа премина през процедурата. Бяхме направили каквото можем, за да проучим нещата, но тогава това не беше толкова лесно, колкото е сега с интернет. Затова тя отиде в „Оптимакс“, които вече бяха извършили хиляди подобни операции. Нейното лечение беше много успешно, затова реших и аз да опитам.

„Беше идеално. Оказах се с повече от перфектно зрение. Нямаше никакви недостатъци. Беше скъпо, но няма и ден, в който да съм съжалил за това.“

lazerna operaciya na ochiteОперираха двете очи поотделно. Първо преминах консултация и очен преглед, за да се разбере дали лечението е подходящо за мен. След това отидох за операцията. Отне само няколко минути. Сложиха очни капки, за да анестезират окото, а след това използваха лазер, за да променят формата на лещата. Ден-два чувствах раздразнение, но след седмица окото възвърна нормалното си състояние. Щом разбрах, че операцията е била успешна, се върнах (около шест месеца по-късно) и коригирах и другото си око.

Беше идеално. Оказах се с повече от перфектно зрение. Нямаше никакви недостатъци.

Беше скъпо, но няма и ден, в който да съм съжалил за това. Беше напълно успешно. Обичам спортове като скуош, гмуркане и уиндсърф, затова за мен всичко опираше до удобството – и суетата – добавя той.

Освен това мисля, че имах късмет. Други хора не са имали този успех – когато се подложих на тази операция, хирургията не беше толкова прецизна, колкото е днес. Сега е много по-фина и точна и освен това – вече не е скъпо!“

Вече прехвърлил четиридесетте обаче, Рой забелязва едно естествено влошаване в близкото си зрение. „Започвам да се нуждая от очила за четене, но далечното ми зрение е все така добро.”

ОЧИЛА С ДУПКИ ПОМАГАТ ПРИ ВСЯКАКВИ ОЧНИ ПРОБЛЕМИ
ОЧИЛА С ДУПКИ ПОМАГАТ ПРИ ВСЯКАКВИ ОЧНИ ПРОБЛЕМИ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *