ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ананас – вкусен и полезен, но само пресен

Ананас – златен тропически плод, толкова вкусен, сочен, ароматен и безкрайно полезен. Трябва да го има и на вашата трапеза

Ние се научихме да купуваме консерви с ананас – на шайби или на парчета, които са атрактивна декорация за торти, плодови салати, кремове и коктейли.

Но стерилизираният ананас е загубил своите полезни свойства, докато е бил варен в консервата. Освен това, производителят е добавил захар, за да стане компотът още по-апетитен.

За да използвате полезните вещества на златния ананас, трябва да го ядете суров.

ananas-zrjal
Яжте пресен ананас

Плодът ананас се бели с остър нож, без да навлизате на дълбочина в месото.

Колкото по-зрял е купеният ананас, толкова по-рошава е неговата обелка от малки люспици, които са добили тъмно кафяв цвят.

При зеления ананас, външната му обвивка също е зелена или бледо кафява.

Купеният и обелен ананас не трябва да бъде съхраняван в хладилника, нито замразяван, защото губи своята полезност, припомнят в чуждата преса.

Когато във веригите пуснат ананас на промоция, купете няколко, за да направите едно полезно и лечебно подхранване на вашия организъм с полезните и неповторими съставки на южния плод.

ananas
Зеленият ананас има зелена кора
ananas-noj
Така се бели ананас с голям и остър нож

Как се яде ананас?

1. Обеленият ананас можете да нарежете на резени като пъпеш, а след това да надребните резените на малки парченца.

Можете да оформите кръгли шайби.

2. Ананас се яде директно

Той е изключително богат на минерали, витамини, плодови киселини и захари.

Съдържа целулоза и фибри.

Пресен ананас можете да консумирате на гладно, преди закуска и като десерт. Можете да го изядете без добавка от други плодове, но можете да си направите прясна плодова салата с банани, портокали, мандарини, киви.

ananas-sok
Пийте пресен сок от ананас

Вашето въображение може да ви подскаже как да съчетаете ананас с родни плодове като ябълки, круши, грозде, дюли и други.

Консумацията на пресен ананас подобрява дъха, защото прочиства не само устната кухина, но и гърлото, хранопровода и стомаха.

3. Настърган ананас

Сутрин за закуска можете да изядете купичка настърган или наситнен с блендера пресен ананас, към който сте добавили счукани орехи.

На нашия пазар не е лесно да се купи добре узрял и сладък ананас, затова можете да сложите и малко мед.

Това е полезна закуска, пълна с витамини, енергия и фосфор от орехите за мозъка.

Освен това, целулозата на настъргания ананас се провира из гънките на стомаха и на червата, като измита оттам натрупаните мазнини, шлаки, други хранителни остатъци и вредни микроорганизми.

ananas-zadushen
Задушете ананас и изпийте неговия сок ако имате болен стомах

4. Сок от ананас

Можете да изцедите пресен сок от ананас, можете да направите сок асорти с ананас и други плодове.

Този пресен напълно натурален сок прочиства организма, подсилва имунната система, укрепва сърцето, понижава кръвното и хидратира клетките.

Сок от ананас прочиства черния дроб, жлъчката и бъбреците. Но вашият домашен сок, а не онзи, купен в кутии или кенчета от магазина, пълен с оцветители, ароматизатори и други консерванти.

Пресен сок от ананас е полезен при промяна на сезоните – есен – зима и зима – пролет, когато  човешкият организъм се чувства дискомфортно, докато се аклиматизира от топло към студено време и обратно.

5. Задушен ананас

ananas-marmalad
Мармалад и конфитюр от ананас – вкусен, но не е полезен

В чужбина приготвят конфитюри и мармалади от ананас. Но не разчитайте на тях и не ги слагайте в групата на полезните храни. Е, някога можете да хапнете, но не трябва това да се превръща в традиция.

Ако имате проблеми със стомаха – язва, гастрит или други, можете да задушите пресен ананас в тенджерка с вода, докато омекне, както правим с нашата тиква.

Можете да изядете задушения плод и да изпиете водата, в която е сварен, но можете да го направите на пюре.

Такова прясно пюре от ананас е полезно и за малките деца.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *