Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нуждаете се от повече калций? Ето вашата храна!

Чрез включването на храни от този списък в диетата си, вие ще намалите шансовете да пострадате от болезнено костно заболяване, или дори по-лошо – костни фрактури от недостиг на калций.

За възрастни възрасти от 19 до 50 години се препоръчват около 1000 мг калций на ден. Ако приемате добавки с калций, се препоръчва не повече от 500 мг на ден в комбинация с манган (5 мг), мед (2.5 мг) и цинк (15 мг), тъй като си увеличава абсорбцията на калций повече, отколкото ако се взема самостоятелно.

Храни # 1: Кисело  и прясно мляко

Киселото мляко с ниско съдържание на мазнини, съдържа 415 мг калций на 250 г порция.Една чаша обезмаслено прясно мляко съдържа 302 мг калций.

Храни # 2: Сардини

Сардини с костите порция 100 грама съдържат 324 мг калций. Консерви сьомга с костите има 181 мг калций на 100 гр. порция.

Храни # 4: Зеле

Чаша сварено брюкселско зеле съдържа 56 мг калций и има 60% усвояемост, а къдравото зеле за 1 чаша съдържа 45 мг и има 50% усвояемост.

Храни # 5: Броколи

Две чаши варени броколи съдържат 124 мг калций. За да се увеличи съдържанието на калций, добавете към порцията сос от сирене.

Храни # 6: Ядки

Не е изненада за мнозина, че ядките са отлична и богата на калций закуска. Дванадесет бразилски орехи съдържат 90 мг калций, а 23 бадеми съдържат 75 мг.

Храни # 7: Целина

Две чаши сурови целина трупи в на 81 мг. Pair с нискомаслено крема сирене, заквасена сметана или кисело мляко като натопи, и твърдят, допълнително калций.

Храни # 8: Портокал

Един средно голям портокал съдържа 52 мг калций, а 250 грама прясно изцеден сок от портокал, съдържа 250 мг калций.

Храни # 9: Ленено и тиквено семе

Две супени лъжици ленено семе съдържат 52 мг калций. Сурово тиквено семе 30 г съдържа 12 мг калций.

Яденето на балансирана диета, която е богата на млечни продукти, зърнени храни и плодове и зеленчуци, ще ви помогне да добавите на организма си нужните количества калций по естествен начин.

 

 

Топ 10 на храните за отслабване!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *