Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три много ефективни рецепти за домашно лечение на кашлица

В действителност, много проучвания вече доказват, че готовите сиропи за лечение на кашлица и настинка, всъщност са потенциално опасни и не по-добри, отколкото домашно приготвените сиропи с мед. 

Ето как можете да лекувате кашлица и настинка с естествени смеси!

1. Сироп за кашлица от мед, лук и чесън

Сместа: 

Комбинирайте половин чаша мед и половин чаша вода. Добавете една нарязана глава кромид лук и една нарязана скилидка чесън. Добавете щипка градински чай, мащерка или риган и оставете да престои една нощ при стайна температура. На другата сутрин прецедете и използвайте течността като сироп за кашлица.Съхранявайте в хладилник.

Защо помага? 

Медът, лукът и чесънът са естествени антимикробни средства. Медът действа като успокояващо средство, което означава, че отпуска кашличния рефлекс и успокоява гърлото. Сместа помага за запазването на пълните антимикробни свойства на лука и чесъна, защото не се нагрява, при което те губят част от полезните си свойства. Билките като градински чай, мащерка или риган добавят още повече антимикробни ползи.

Съвет: 

Ако не можете да чакате нощ, за да получите сироп, оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на пет до 10 минути, докато лукът омекне. Въпреки че ще загуби някои антимикробни свойства, вие ще получите известно облекчение, преди да си легнете.

2. Разтривка на гърдите с рициновото масло

Сместа:

Започнете с половин чаша добро качество, студено пресовано рициново масло. Счукайте една или две скилидки чесън и ги добавете към маслото. Добавете една супена лъжица прясно настърган джинджифил, три или четири капки масло от евкалипт и около половин чаена лъжичка лют червен пипер.Разтрийте на гърдите.

Защо помага? 

Рициновото масло се абсорбира добре от организма и спомага за увеличаване на кръвообращението, което стимулира имунната реакция. Джинджифилът и лютият червен пипер също помагат за затопляне на тялото, стимулират кръвообращението и помагат за втечняване на секретите. Чесънът и евкалиптовото масло се добавят заради своите антимикробни свойства.

Съвет: 

Препоръчваме да облечете една стара памучна тениска директно върху разтритите гърди и след това да облечете пижамата си. Допълнителнителната дреха ще помогне за затопляне на тялото ви и ще предпази пижамата от зацапване с рициново масло, което трудно се пере.

3. Сироп от хрян и мед

Сместа: 

Добавете щипка настърган хрян в една четвърт чаша мед. Оставете го да седи в продължение на няколко часа и след това го използвайте като сироп за кашлица.

Защо помага?

Хрянът ​​насърчава изпотяването, което е полезно при лечението на треска. Когато се смесва с мед, той може да бъде ефективно средство против пресипнал глас и кашлица. Хрянът също така стимулира апетита и подпомага храносмилането. Внимавайте с количеството, защото консумирането на големи количества може да предизвика стомашно разстройство.

Съвет:

Не  добавяйте много етерични масла към домашните сиропи за кашлица, защото те са много концентрирани и може да затруднят обработката им от черния дроб. Тези масла са полезни за правене на инхалация. Просто сложете да заври вода, добавете няколко капки етерично масло по ваш избор, поставете кърпа над главата си и дишайте дълбоко. Това ще помогне да се разреди слузта в носа и дробовете и да се прочистят по-лесно.

 

Страхотна рецепта за лечебен мехлем!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *