ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Една пета от работещите смятат, че са болни, защото…

Според международно проучване, направено от Световната здравна организация в 33 страни и обхванало 115 хиляди души, над една пета от работе­щите смятат, че здраво­словните им проблеми се дължат на работата.

работа, болест, стрес, умора

Око­ло 19% от анкетираните твърдят, че това, което работят, има негативно отражение върху здраве­то. Още 13 на сто се оп­лакват от завишен стрес и прекалена тревожност. Изследването показва, че това пречи на нормалния им нощен сън и става при­чина за недоспиване.

Често хората прекар­ват повече време на рабо­та, отколкото вкъщи със семействата си. В немалко случаи работохолизмът носи риск за физическото и за психическото здраве. Според мнозинството от анкетираните, стресът на работното място може да се намали чрез по-добра комуникация между персо­нал и ръководство, както и чрез реорганизация на ра­ботата. Не малка част от работещите настояват за достъп до фитнес зали, гъвкаво работно време или надбавки за лоши усло­вия за труд.

Друго следствие от натоварената работа показва, че много високоплатени специалисти рискуват да си изгубят семействата поради про­дължителния работен ден и огромното служебно на­товарване. Ангажименти­те на работното място са причина много хора на практика да се откажат от семейния живот, да забравят за общуването с родителите си и да не се занимават с възпитани­ето на децата си. Голяма част от анкетираните признават, че кариерата им е несъвместима с пъл­ноценния интимен живот и с доброто възпитание на децата в семейството. Те признават, че техни­те деца гледат твърде продължително телевизия, хранят се неправилно и се държат зле в училище.

 

 Ето как работата ни разболява

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *