ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо ни измъчва предменструалният синдром (ПМС)

Жените, които са по-подат­ливи на нервно напрежение, изживяват седмицата преди настъпването на менструа­цията в състояние на пови­шена раздразнителност. Това е по-малко характерно за тези дами, които се познават добре и не допускат да ги „нападат“ такива проблеми. Това е въз­можното обяснение на факта, че предменструалният синд­ром е по-често срещан при же­ните под 35 години. Понякога той се завръща преди менопаузата – период на психически и хормонални смущения.

 предменструален синдром, главоболие, болки в корема

Как да се справим?

  • Овладяването на стреса помага да се преодолеят тези неприятни симптоми. Всички техники са подходящи – ре­лаксация, психотерапия и др.
  • Не бива да се допуска недостиг на магнезий и кал­ций, който често съпътства предменструалния синдром. Направете си кръвни изслед­вания, за да се разбере дали имате нужда от допълни­телни количества от тези важни за здравето елемен­ти. Калций има в млечните продукти, магнезий – в шоколада.
  • 20-30 минути физическа активност дневно стимули­рат организма и му помагат да отделя ендорфини – хор­моните на удоволствието, които се противопоставят на симптомите на предмен­струалния синдром.
  • Откажете или поне на­малете алкохола и кафето, забравете за цигарите.
  • Опитайте билката витекс агнус кастус, която има прогестативно действие и може да облекчи живота ви в седми­цата преди менструацията.
  • Лекарят може да ви пред­пише продължителен прием на противозачатъчни, които могат да доведат до спиране на менструацията и заедно с това до изчезване на симп­томи като подуване, болки
  • в гърдите и т.н. Контрацептивите обаче не решават психологическите проблеми.

 

Какво смущава ендокринната система?

  • Бисфенол А – съдържа се в пластмасовите опаковки на храните, в консервните кутии.
  • Фталати – забранено е да се използват в производството на детски играчки, но се откриват в някои козметични средства, как­то и в найлоновите завеси за баня.
  • Пестициди – ограничете употребата на химически продукти за обезпаразитяване на домашните животни и на растенията в дома. Хранете се разноо­бразно и наблягайте на био продуктите.

 

 

 

Ако имате предменструален синдром, използвайте тези билки!

 

 Ти лайф: Ефективната формула  за щитовидната жлеза и сърцето!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *