Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с предменопаузата

Измерването на нивото на хормоните чрез кръвен тест би било напълно безполезно в този период от живота на же­ната (около 45 години), защото стойностите им са непостоян­ни. Съществуват обаче ефикас­ни средства за преодоляване на симптомите.

предменопауза, симптоми, хормони, изпотяване, топли вълни

Как да се справим?

Противозачатъчните блоки­рат дейността на яйчниците. Тези лекарства са подходящи за жени, които нямат сърдечно­съдови проблеми и свръхтегло, не пушат и не страдат от мигрена.

Гинекологьт може да пре­поръча прием на прогестатив в продължение на 20 дни в месеца. Това лечение е ефикасно срещу топли вълни и напрежение в гърдите.

Активните вещества на со­ята действат като естроген. Изследователи смятат обаче, че приемът й под формата на капсули трябва да става внима­телно. В Азия тя се консумира от ранно детство и чревната флора на азиатките е адапти­рана към нея. В

Европа соята се оказва ефикасна при 30-40% от жените. Те трябва да се пре­вишава количеството от един микрограм соеви изофлавони на килограм телесно тегло на ден.

Спортът е доказано ефи­касен срещу топлите вълни, смущенията в съня и стреса. Ако не се поддържат, муску­лите започват да отслабват след 45-годишна възраст и се заместват от мастна тъкан.

По-ранен пубер­тет, менопауза – без изменения

Възрастта на менопаузата е програмирана от раждане­то на жената. Тя няма нищо общо с възрастта, на която започва пубертетът и за разлика от него не зависи от околните условия. През последните години се забелязва „подраняване“ на първите признаци на съзряване на де­войките – порастването на гърдите като първи белег за производство на естрогени може да започне към 7-8 го­дини. Моментът на първата менструация обаче остава непроменен.

 

Ето до какви изводи стигнаха учените за хормоните!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *