ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Змийска отрова пази от рак?

Доказано е, че отровите, дори и най-опасните, могат да имат полза за здравето на човека, ако са в малки дози

змийска отрова

Това качество има и змийска отрова – гъста, бистра течност, която се произвежда от специални жлези на влечугите и има доста специфични свойства.

Невротоксините, които съдържа отровата на змията, може да предизвикат парализа на дихателните мускули, което води до смърт от задушаване. В допълнение, змийската отрова предизвиква и съсирване на кръвта, което би могло да доведе до образуването на опасен тромб.

Въпреки това, в малки дози отровата на змията е в състояние да предостави перфектни терапевтични ефекти и справяне с болести като ревматизъм и артрит, болки в гърба и ишиас, невралгии, астма и дори хипертония.

В допълнение, последните научни изследвания показват, че интрамускулното инжектиране на лекарства, които включват змийска отрова може да блокира растежа на ракови клетки и да предотврати животозастрашаващи сърдечни атаки. Така че днес, в много страни по света се работи активно за създаване на лекарства на базата на змийска отрова, което би било в състояние да се превърне в панацея за рак и сърдечно-съдови заболявания.

Днес, медикаменти, в които има змийска отрова, са произведени само под формата на инжекции и мехлеми. Подготовката на първата група са предназначени за подкожно или интрамускулно приложение, и се предоставят за лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат. В някои случаи, инжекциите могат да се използват за локализиране на болка в резултат на вътрешни наранявания и натъртвания.

Най-интересното приложение на змийската отрова е, че от нея се произвеждат серуми, които се ползват за неутрализиране при ухапване от змия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Змийска отрова пази от рак?

  1. atanaska ivanova каза:

    zdraveite ot varnasam boleduvam ot 3 godini ot insult imie zasegnata xodene po m1kite doktori i tn… ve4e neznam kam kogo i kak dase ob1rna molia ako mojite pomagaitemi 6tevi b1da mnogo blagodarna o4akvam dami pi6ete

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *