Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИЗОРЕКС / IZOREKS

Съдържа инозин ацедобен димепранол (метизопринол), захароза, глицерол, метил-р-хидроксибензоат, пропил-р-хидроксибензоат, цитрусов аромат, вода

izorexПредназначение

ИЗОРЕКС най-общо казано е антивирусен препарат, чието приложение оптимизира имунната защита на организма. Препоръчва се при лечение на херпес симплекс – включително рецидивиращи състояния, генитални брадавици и склерозиращ паненцефалит.

Как се приема

Медикаментът се предлага под формата на разтвор за перорална употреба. Дневната доза и продължителността на лечението се определят от медицинско лице в зависимост от характера и тежестта на проблема, както и от теглото на потребителя.

Стандартното лечение при възрастни пациенти е 3-4 приема по 20 мл дневно, но не повече от 4 г сумарна доза. Пунктуалното изчисление изисква преценка за индивидуална доза от 50 до 100 мг на килограм тегло. Деца над едногодишна възраст получават не повече от 50 мл на килограм, ако теглото им е под 20 кг. Над тази граница се прилагат дозите за възрастни.

Пациенти с диагноза склерозиращ паненцефалит получават 100 мг на килограм тегло. Диагнозата генитални брадавици изисква 3 г дневно на 2-3 равни приема – в случая се изработват индивидуални схеми за лечение на високорискови и нискорискови пациенти. Лечението е продължително и може да отнеме 2-3 и повече месеца с или без планово прекъсване. В категорията на високорисковите пациенти освен пациенти с интензивни сексуални контакти с различни партньори спадат потребители с онкологични заболявания, подлагани на химиотерапия, с трансплантирани органи и др.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти са от алергичен тип: проблеми с дишането, хрипове и задушаване, отоци по лицето, подуване на клепачите, сърбеж и обриви по цялото тяло.

Има данни за дискомфорт и болки в стомаха, гадене и повръщане, повишени нива на пикочната киселина в кръвта и отклонения в стойностите на чернодробните ензими, главоболие и световъртеж, умора, диария или запек, нервно поведение.

При проявата на тези или други, неописани симптоми пациентът трябва да информира лекуващия без отлагане.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се препоръчва на лица с алергия към някой от компонентите.

Пациенти с подагра или с повишени нива на пикочната киселина в кръвта не могат да се лекуват с ИЗОРЕКС.

Има риск при прилагането на продукта при пациенти с бъбречни заболявания, включително камъни в бъбреците.

За препоръчване е ИЗОРЕКС да не се предписва на бременни или кърмачки. В редки случаи лекуващият може да допусне употреба от бъдеща майка, ако ползата от медикамента превишава риска от приема му.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва паралелният прием на ИЗОРЕКС с медикаменти, с които продуктът влиза в лекарствени взаимодействия. Лекуващият следва да бъде предупреден, ако пациентът приема лекарства за подагра, диуретици, специфични медикаменти от терапия след трансплантиране на орган, продукти за лечение на СПИН.

________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 120 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *