ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти за напукани устни

Сухите, напукани устни – как се измъчваме от това в студените дни! Проблемът има решение – при това не е трудно да се справим с него, ако следваме няколко прости съвета.

suhi-ustniДа започнем с това, което НЕ БИВА да правите в студено време вън от дома, особено ако има и вятър. Не облизвайте устните в никакъв случай, препоръчват от medikforum.ru. Това е естествен рефлекс, но облизването прави устните още по-сухи след изсъхването на слюнката. Освен това слюнката съдържа фермент, който дразни кожата – и без това вече доволно страдаща от ниските температури.

Не трябва освен това да се хапят напуканите устни и да се опитвате да се освободите от отделени кожни фрагменти. Намерете подходящо масло или гланц, полагайте го няколко пъти през деня и вечер преди да си легнете. Чудесно върши работа кокосовото масло или зехтинът.

Особено ценно за напукани устни е алоето. Алое вера добре защитава кожата от ултравиолетовата радиация, има антимикробен ефект и ускорява регенерацията. Не е най-приятният продукт като вкус и аромат, но с помощта на алое вера със сигурност ще се спасите от напукани устни. Добро решение е и медът, а преди сън намажете устните със смес от мед и глицерин.

Ако нацепените устни ви дразнят с отделените късчета кожа, отстранете ги внимателно с помощта на кристална захар. Смесете захар с мед и нанесете върху устните, а след няколко минути с внимателни движения и леко триене отстранете мъртвите епителни клетки. Мажете устните си с розово масло: с него устните изглеждат нежни и меки и в най-студеното време. Освен това розовото масло овлажнява и подчертава естествения цвят на устните. Естествен овлажнител също е сметаната. “Маска” от сметана за устните ги възстановява за няколко минути. Чудесно решение е и краставицата – в нея има много вода и това съдейства за поддържането на устни без напукване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Домашни рецепти за напукани устни

  1. Лили каза:

    Следствие на диабета, устните ми станаха сухи и се напукват и тршбва често да ги мажа. Открих балсама на Флекситол и винаги ми е под ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *