Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 интересни алтернативи на обикновеното мляко

Тези 5 алтернативи на обикновеното краве мляко са интересни за придирчивите вегетарианци или при непоносимост към лактоза

Предлаганите пет алтернативи на добре познатото прясно мляко позволяват на някои да избегнат болките в корема, а на други – като ортодоксалните вегани, помагат да не нарушат своите принципи. Наред с класифицираните у нас като „продукти“, има някои интересни и доста любопитни алтернативи на обикновеното краве мляко.

алтернативи на обикновеното мляко
алтернативи на обикновеното мляко

Кокосово мляко – в него има повече калории и мазнини, отколкото типичните млечни продукти и останалите им заместители.То е богато на фибри и желязо, което е основното негово преимущество пред животинския продукт. Кокосовото мляко обаче съдържа по-малко протеини от кравето или соевото мляко, а на вкус е доста специфично и едва ли в натурален вид ще се хареса на мнозина.

Картофено мляко. Наистина съществува и такъв продукт, пише изданието Nature Health. Млякото от картофи е най-иновативната алтернатива на кравето. Трудно е да се намери по магазините, но то съдържа голямо количество въглехидрати и има ниско съдържание на протеини.

Най-малко известно и странно е конопеното мляко, приготвено от стъблата и клонките на добре познатото растение, с добавка на вода и подсладители, разказват специалисти. Тази алтернатива на обикновеното мляко надминава по съдържание на протеини и омега-киселини всички останали заместители. Обаче в него отсъства ценния минерал калций.

Овесено мляко се приготвя от ядки и вода. Понякога се добавят кълнове от бобови растения или различни зърнени култури – ечемик, кафяв ориз. Този доста приятен на вкус и леко сладък продукт се смята за идеален заместител на обезмасленото мляко. Диетолозите препоръчват овесено мляко на хора, при непоносимост към глутена.

За някои оризовото мляко е много по-вкусно от това, което дават кравите. То се прави от бял, кафяв ориз и брашно. В сравнение със соевото и обикновеното мляко, в оризовото има много по-малко протеин и незначително количество калций, а някои производители го обогатяват допълнително с витамини A, D и B12.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *