ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цезар и Петър Велики също са страдали от астма

Август, Цезар, Петър Велики, Лудвиг ван Бетовен, Чарлс Дикенс, Джон Ф. Кенеди, Ленард Бърнстейн, Лайза Минели, Пола Радклиф… Всички те са известни хора, за които вероятно не знаете, че са страдали от астма или алергии.

Разбира се, не е нужно човек да е прочут лидер, гениален творец или спортист от световна класа, за да е засегнат от подобен проблем – нали всички сме хора.

Понастоящем астмата и алергиите възприемат епидемични размери в редица страни и натоварват допълнително и без това претоварените здравни системи, застрашават в дългосрочен план здравето на децата и струват на работодателите милиарди поради пропуснати работни дни и липса на производителност.

Сами по себе си заболяванията не са нови. Преди повече от 1000 години персийският лекар Али Рази пише „Статия за причините, поради които Абу Заид Балхи страда от ринит, когато вдъхва аромата на розите през пролетта“. В нея разказва за учителя си по философия, който веднъж годишно се оплаквал от болки и възпаление в носа, а „когато миришел цветя, болестта се усилвала“. Лечението, което препоръчвали в онези дни, едва ли е приемливо за нас сега. Али astmaРази написал, че в случаи на силно напрежение в носа трябвало да се отреже косата на пациента, а главата му да се намаже със синап.

В началото на 19-и век лондонският лекар Джон Босток, който изучавал собствения си проблем, дал първото подробно описание на сезонните алергии. Той измислил израза „сенна хрема“ и забелязал, че симптомите му се влошавали през пролетта и лятото. По онова време обаче състоянието било толкова нетипично, че Босток написал: „Не съм чул и за един-единствен безспорен случай сред бедните.“

А в наши дни е тъкмо обратното – проблемът е силно разпространен. Въпреки че е трудно да се открие точна статистика, според специалистите алергиите и астмата засягат около 20 милиона възрастни във Великобритания и това ги прави най-разпространените хронични заболявания (на второ място е високото кръвно налягане). Астмата и другите респираторни заболявания (включително алергичен ринит или „сенна хрема“) са най-често срещаните хронични проблеми при децата, а само астмата засяга около 1,1 милиона деца, което прави едно на всеки десет. В България от астма боледуват към 500 000 души, като 150 000 от тях са деца, а поне 25% от населението страдат от алергичен ринит.

Според тези данни вие или ваш познат със сигурност се оплаквате от някой от следните проблеми: сърбеж в очите, кихане, хрипове, хрема и общо неразположение поради алергии или задушаване вследствие на астма, при което не можете да си поемете дъх. Наясно сте колко е ужасно да живеете живота си, като навсякъде ходите с помпичка за дишане и се затваряте в дома си в прекрасните летни дни.

Но вероятно не знаете, че е много лесно да водите пълноценен активен живот без усложнения дори и ако страдате от подобни проблеми. Можете да се доверите на ЛУЛАТА ИНХАЛАТОР С ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА КАШЛИЦА, АСТМА, ЗАТРУДНЕНО ДИШАНЕ И АЛЕРГИИ!

Повече за тази уникална лула прочетете ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *