ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте как да замразявате билки!

Това е чудесен начин да съхраним техния цвят и вкус.

Методът не е подходящ за билки, които се използват с лечебна цел, но е чудесен за растения с кулинарно предназначение – особено за билки с фини листа или високо съдържание на влага, както и за такива, които губят вкусовите си качества при сушене. Идеални за замразяване са резенето, копърът, естрагонът, кориандърът, зеленият лук, магданозът, дивият керевиз и босилекът.

Замразете във форми за лед билките, които възнамерявате да ползвате в малки количества или да добавяте към ястията в последния момент. Изплакнете свежите билки под течаща вода, преди да ги нарежете на ситно. Поставете по една лъжичка от тях във всяка формичка, добавете малко вода и сложете във фризера. Когато замръзнат, извадете кубчетата, прехвърлете ги в найлонови торбички или подходящ съд и ги надпишете. Съхранени по този начин, билките издържат с месеци.

Замразете цели снопове билки, които искате да ползвате в големи количества или за рецепти, в които не е подходящо да се слагат ледени кубчета. След като изплакнете растенията, попийте излишната вода с кухненска хартия и ги завържете на хлабав сноп. Поставете цялата връзка в найлонов плик, запечатайте, надпишете и го поставете във фризера. Замразените билки стават много крехки, затова не ги размразявайте, а преди употреба смачкайте плика с ръце, за да натрошите листата.

Съвет

В търговската мрежа се предлага огромно разнообразие от сушени билки, в т. ч. и такива, които едва ли някога сте си представяли, че е възможно да изсушите или наберете. По-популярните са пакетирани като чаени пликчета, които са много удобни, но истината е, че съдържат билков материал с недотам добро качество, а и излизат по-скъпо от насипните. Потърсете сушени билки, които са със запазен цвят и структура и са с отчетлив, специфичен аромат. Не купувайте такива, които са увехнали, прашни или нямат аромат.

Супер ефикасни рецепти за бели зъби и приятен дъх

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *