Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВЕЗИКЕЪР / VESICARE

Съдържа солифенацинов сукцинат, царевично нишесте, лактоза, хипромелоза, магнезиев стеарат, макро гол, талк, титаниев диоксид и железен оксид

vesicareПредназначение

ВЕЗИКЕЪР е медицински продукт, с чиято помощ се овладява свръхактивността на пикочния мехур. Това състояние принуждава пациента постоянно да изпитва потребност от уриниране, да получава внезапни сигнали за потребност от освобождаване на пикочния мехур – без да има реална необходимост от това; неудържимата потребност от ходене до тоалетната води до подмокряне, ако това не стане веднага.

Чрез ВЕЗИКЕЪР описаните състояния се овладяват успешно, мехурът задържа по-голям обем течност и позивите за уриниране се разреждат.

Как се приема

ВЕЗИКЕЪР се приема по лекарско предписание в дози и с продължителност, определени индивидуално от лекуващия. Най-често се вземат 5 мг – една таблетка, но според потребностите и общото състояние на пациента дозата може да бъде удвоена.

Таблетката ВЕЗИКЕЪР се поглъща цяла, с достатъчно вода и независимо от храненето. Не дъвчете и не стривайте!

При лечението с ВЕЗИКЕЪР е редно пациентът да следва точно указанията на специалиста, да не променя дозите или да прекъсва лечението самоволно. При опит за достигане на по-бърз положителен резултат медикаментът може да бъде предозиран, което води до негативни странични ефекти – главоболие, халюцинации, пресъхване на устата, проблеми с дишането, сърцебиене, замъглено виждане. Самоволното прекъсване на лечението води до възстановяване на смущенията, предхождащи лечението с продукта.

Възможни нежелани ефекти

ВЕЗИКЕЪР може да причини сериозна алергична реакция, свързана със затруднено дишане и кожни обриви. В редки случаи се получава т.н. ангиоедем – оток на тъканта непосредствено под кожата. Това състояние е опасно – медикаментът трябва да се спре и да се потърси лекарска помощ.

Сред регистрираните странични ефекти са още пресъхване на устата, смущения в стомашно-чревния тракт: дискомфорт и болки, гадене, киселини, оригване, подуване и запек. В отделни случаи пациенти се оплакват от влошено зрение – замъглено виждане.

Има данни за усещане на умора и сънливост, гастро-езофагеален рефлукс, пресъхване на лигавиците, затруднено уриниране и задържане на втвърдени фекалии в дебелото черво. Сред по-тежките последици са влошени функции на бъбреците и черния дроб. Проявяват се и други ефекти, като промени в гласа, слаб апетит, сърцебиене.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент е неприложим при пациенти с алергия към някоя от съставките.

Да не се препоръчва в случаи на чернодробни или бъбречни заболявания в напреднала фаза, мускулни страдания и проблеми със стомашно-чревния тракт, глаукома.

Не прилагайте при пациенти на хемодиализа!

Не е подходящ за пациенти, задържащи урина в пикочния мехур.

Приложението на медикамента е допустимо при някои заболявания по преценка на лекаря – когато ефектът от ВЕЗИКЕЪР превишава потенциалния риск. Касае се за парене зад гръдната кост, запек, вегетативна невропатия.

Това лекарство не се използва при деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на ВЕЗИКЕЪР с някои медикаменти крие риск от усилване или редукция на лекарствения ефект, поради което съвместяването следва внимателно да се прецени от лекуващия. Специално внимание е необходимо, ако пациентът е приемал или продължава да приема медикаменти с действие, подобно на ВЕЗИКЕЪР; медикаменти за активиране на чревната перисталтика; медикаменти, които могат да забавят или ускорят отделянето на ВЕЗИКЕЪР от тялото – например кетоконазол за забавяне или фенитоин за ускоряване.

Паралелният прием на бифосфонати и ВЕЗИКЕЪР може да причини възпаление на хранопровода.

_________

Усреднена цена в аптеките – 31 лв за опаковка от 30 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *