Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнезий – минералът, който крепи живота!

Ценното вещество участва в над 300 биохимични реакции в организма!

магнезий

Магнезият има важна биологична роля. Той помага за нормалната мускулна и нервна функция, поддържа равномерния сър­дечен ритъм, укрепва имунната система.

Откъде да си го набавим?

Магнезият не може да бъде произведен от чо­вешкото тяло и трябва ежедневно да се набавя чрез храни, богати на това вещество – спанак, броколи, целина, зеле, краставици, зелен фа­сул, синап, почти всички видове ядки, сушени плодове и много други. Но храненето невинаги е достатъчно разнообразно, за да ни снабди с нужното количество магнезий.

Какво става, когато не достига?

Проявите на магнезиев дефицит са спад в имун­ната система, загуба на апетит, гадене, повръщане, умора и слабост, мускулни крампи, изтръпване, промени в настроението, промяна в сърдечния ритъм. В дългосрочен план трайният магнезиев дефицит може да причини сърдечни болести и ниски нива на калий и калций в кръвта.

Допълнителен прием

Кой се нуждае от допълнителен прием на магне­зий? Почти всеки от нас. Активното физическо и психическо натоварване увеличават нуждите на тялото от магнезий. Възрастните хора са в повишен риск от недостиг – те приемат по-малки количества и го усвояват по-трудно. Страдащите от проблеми на храносмилателната система и от диабет могат да подобрят състоянието си благодарение на магнезия под формата на хранителна добавка. При спортистите и бре­менните нуждите от магнезий са завишени и също трябва да бъдат удовлетворени с допъл­нителен прием.

 

 

 

КРЕАТИН И МАГНЕЗИЙ

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *