Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 лесни дихателни упражнения помагат при стресови ситуации

дишане, стрес, дихателни упражнения

  1. Събужда те се сутрин изнервени, защото ви чака повече работа, отколкото мо­жете да свършите. Ето как да се успокоите. Легнете по гръб. При вдишване сгъвате еди­ния крак, при издишване го изпъвате и издавате устни като за целувка. На всеки три пъти сме­няте крака. Дишането става по-дълбоко.
  2. В метрото не се чувствате добре, блъсканицата ви по­тиска. Допрете с езика си горното небце, като че ли ще произнесете „л“, и вдишвайте и издиш­вайте през носа. Езикът, диафрагмата и дишане­то си влияят. В дробове­те ще постъпва повече въздух, дишането ще е по-дълбоко. По-лесно ще понесете блъсканицата.
  3. Чака ви тежка зада­ча в работата, но главата ви е празна. Застанете изправени. При вдишване се поклащайте леко назад, краката остават за­лепени на пода. При издишване се наклонете леко напред. От­пуснете корема и по този начин си поемете въздух, поклащайки се отново назад. Повторете. С това упражнение ще отпус­нете блокадата на корема и диафрагмата. А при дълбоките вдишвания може да ви дойде и някоя подходяща идея как да се справите със задачата.
  4. Бързате, а опашката на касата е доста голяма. При издишване бутнете количката с покупки напред, при вдишване я притеглете към себе си. Стресът ще е по-малък при дългото чакане.
  5. Ужасно сте ядосани на някого, но предпочита­те да ви размине и да пого­ворите спокойно с него. Трябва да издадете устни напред и да издишвате шум­но. Същевременно правете кръгови движения с таза. Вдишвайте през носа. Повторете многократно. Упражне­нието измества напрежени­ето от врата към устните. Правите контакт с таза и получавате повече въздух.
  6. Искате да вземете кредит и не се чувства­те сигурни пред банковия служител. Облегнете се назад с из­правен гръб на стола. При вдишване свийте пръстите на краката, при издишване ги отпуснете. При това ритмизиране на дишането ще усетите по-голяма сигур­ност.

 

 Лула инхалатор с хималайска сол – природен еликсир за КАШЛИЦА, АСТМА, ЗАТРУДНЕНО ДИШАНЕ И АЛЕРГИИ!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *