ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете си компрес от суров картоф при крампи и мускулни болки

Сигурно ви се е случвало да ви се схване мускул на крака, който не се отпуска и предизвиква остра болка

картоф
Направете си компрес от суров картоф при крампи и мускулни болки

Този спазъм се нарича крампа и трае от няколко секунди до минути. Може да се получи от активно физическо усилие. Спортовете, които натоварват предимно долните крайници и предразполагат към крампи, са колоездене, тенис, футбол, маратон. Мускулното схващане обаче често настъпва и в състояние на покой, без да сте се напрягали физически.

Специалистите обясняват болезнената реакция с нарушаване на механизмите, които регулират мускулната контракция. Причина може да е недобро загряване и разтягане на крайниците преди продължително натоварваме, мускулна умора, недостиг на електролити, които при интензивни тренировки се излъчват активно от организма чрез потта.

Как да реагирате при схващане на мускул? Разпънете го бавно и го масажирайте по дължина. Ако спазъмът е на прасеца, издърпайте пръстите на крака и изпънете коляното. Оставете мускула да почине няколко минути. Трябва да знаете, че всеки опит за волево свиване може да предизвика повторен спазъм. При чести крампи ще подпомогнете организма да ги преодолее, като наблягате на следните храни: зеленолистни зеленчуци, ядки (най-вече бадеми), микс от семена, банани, житни култури. Другите средства за превенция са добро разтягане преди тренировка, прием на достатъчно магнезий, добра хидратация.

При чести крампи и схващания, както и при болки в мускулите облекчение ще ви донесе компрес от суров картоф и мед.

Как трябва да се направи?

Рецептата на този лек е много проста: Настържете суров картоф и го смесете с равен обем мед. След това нанесете върху кърпа и се приложете към засегнатата област за 1,5-2 часа. Облекчението идва бързо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *